Inntektene fra petroleumsnæringen har gått kraftig ned fra toppårene 2014 og 2015, for leverandørindustrien i Rana. Foto: Roger Marthinsen

Industrien inviterer til morsdagskafé

Skrevet av Redaksjonen
08.02.2019 21:00 - OPPDATERT 09.02.2019 08:55

Mo industripark ønsker å vise frem arbeidsmulighetene i regionen for de unge som snart skal ta et vanskelig valg for fremtiden.

Nærmeste familie er viktige rådgivere for ungdom som snart skal søke seg videre fra ungdomsskolen. Industrien inviterer derfor til omvisning og morsdagskafé i Mo Industripark i morgen, slik at flere kan bli kjent med de mange karrieremulighetene som ligger i industrien på Helgeland.                                                                                    

Vil vise frem mulighetene

Med en region som kan by på et svært variert arbeidsmarked, er det viktig å være kjent med hvilke muligheter som finnes på Helgeland, når man skal gi råd til ungdom som snart står overfor et veivalg i utdanningsløpet sitt, som legger grunnlag for fremtiden, forklarer Tone Jakobsen i Kunnskapsparken Helgeland.

– Tiden etter ungdomsskolen nærmer seg for mange og flere har klare ideer om hva de ønsker å jobbe med i fremtiden, mens andre er mer usikre. Familien viser seg å være viktig i ungdoms utdanningsvalg. Med bakgrunn i dette ønsker vi å bidra til at foreldre har litt oversikt over aktivitetene og de mange mulighetene i industrien. Derfor inviterer vi til morsdagskafé og omvisning lørdag 9. februar for mødre med 9. og 10.-klassinger, sier Jacobsen.

Morsdagskafé

Det er industriklyngen Arctic Cluster Team som står bak ideen om morsdagskafé, og flere av klyngens medlemsbedrifter stiller opp for å fortelle om fremtidsbehov knyttet til rekruttering og yrkesmuligheter i sin bedrift.

– Som seg hør og bør, blir det selvfølgelig kaffe, kake og morsdagpakker til de som møter opp! avslutter Tone Jacobsen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.