HOLDER TALE 1.MAI: Bjørnar Skjæran blir hovedtaler på 1.mai i Mo i Rana, skriver LO Rana og omegn i en pressemelding. Foto: Roger Marthinsen

– Industrien og arbeiderbevegelsen har historisk sett gått hånd i hånd

Skrevet av Redaksjonen
15.04.2019 16:00 - OPPDATERT 15.04.2019 19:31

Arbeiderpartiets nye nestleder, Bjørnar Skjæran fra Lurøy er hovedtaler ved årets 1. mai-arrangement i Rana.

Arbeiderpartiets nye nestleder, Bjørnar Skjæran fra Lurøy er hovedtaler ved årets 1. mai-arrangement i Rana, skriver sekretær i Lo Rana og Omegn, Roger Ranfjordnes i en pressemelding. 

LO i Rana og omegn, som står for arrangementet, har gjort det til en vane at man har to hovedtalere på 1. mai; en fra fagbevegelsen og en fra et av de politiske partiene.

I år er det altså Bjørnar Skjæran som kommer fra politikken.

– Fra fagbevegelsen har vi vært så heldige å få LO-sekretær Are Tomasgard, som kommer fra forbundet IndustriEnergi, forteller leder i LO Rana og Omegn, Øystein Fagerli og fortsetter.

– Skjæran har allerede gjort seg bemerket i politiske debatter nasjonalt siden han ble valgt som nestleder på Arbeiderpartiets landsmøte. Det var ingen selvfølge at Skjæran som nå er blitt «en av de store» i AP, skulle holde tale akkurat i Mo i Rana. Det har vært mange om beinet, men vi gikk av med seieren, avslutter en stolt Fagerli.

Skjæran har hatt hektiske dager i Oslo etter at han ble valgt til nestleder og ser nå fram til påskeferien i Lurøy. 

– Industrien og arbeiderbevegelsen har historisk sett gått hånd i hånd og har vært
ekstremt viktig for utviklinga av Norge som nasjon. Det er derfor med stor glede at jeg tar min aller første 1.maitale som nestleder av Arbeiderpartiet, heime på Helgeland, i Norges grønne industrihovedstad, Mo i Rana, sier Bjørnar Skjæran. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.