Tidligere ordfører og stortingspolitiker Inge Myrvoll døde søndag. Foto: Roger Marthinsen

Inge Myrvoll er død

Inge Myrvoll sovnet stille inn i går, med familien samlet rundt seg.

Inge Myrvoll døde i sitt hjem søndag formiddag med familien rundt seg. Den tidligere ordføreren i Rana ble 72 år gammel, og etterlater seg kone, to voksne døtre og to barnebarn. 

– Vår kjære kloke, varme mann, pappa og morfar sovnet i går stille inn med familien samlet rundt seg. Du kjempet en kamp du ikke kunne vinne og vil bli dypt savnet, skriver datteren Tonje Myrvoll på Facebook. 

Inge Myrvoll var aktiv politiker siden tenårene, og var 14 år gammel da han var med å stifte SFs (Sosialistisk Folkeparti) ungdomsorganisasjon i Rana. 

Han arbeidet ved Norsk Jernverk 1978–89, og var i en årrekke tillitsvalgt i Jern og Metall. Før han begynte ved Norsk Jernverk hadde Inge diverse jobber som hjelpearbeider på anlegg, var bryggesjauer og industriarbeider, frem til 1972. I perioden 1975-1978 var han både slakteriarbeider og bryggesjauer.

Myrvoll gikk LO-skolen i 1985, Manchester-skolen i 1987 og hadde en rekke lokale og sentrale tillitsverv i LO.

Myrvoll ble valgt inn på Stortinget for SV fra Nordland i 1989, og satt på Stortinget i tolv år, fra 1989 til 2001. I alle tre periodene var han medlem av Samferdselskomiteen. Han var også vararepresentant for Nordland SV i perioden 2001 - 2005.

I 2003 ble han ordfører i Rana, og satt frem til 2007. Han var senere fast kommunestyrerepresentant for SV, frem til 2015, og vara i forrige periode. 

Myrvoll hadde også en rekke tillitsverv og offentlige verv. I Nordland SV var han faglig-politisk leder i  1986-1989. Han var også medlem av SVs faglige landsutvalg i perioden 1986-1993. Blant andre verv var Inge også medlem av Distriktskommisjonen og styremedlem i Helse Nord. Og han var to ganger delegat til FNs generalforsamling. 

Inge Myrvoll var også sterkt engasjert i Stålkameratene, hvor han satt som sekretær i fotballgruppa i en årrekke. Under klubbens årsmøte nå i høst ble han tildelt klubbens hederstegn. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Inge Myrvoll var åpen om kreftdiagnosen, og uttalte i et stort intervju med Rana No, at han var klar for en kamp.

– Jeg brukte nok litt mer tid enn familien på å skru om hodet, men jeg har jo evnen til å ta en fight. Jeg har ikke kjempet for min egen helse før, men jeg kan kjempe for andre ting, sa Inge Myrvoll til Rana No for to år siden.

-----------------

LES OGSÅ:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.