Foto: Roger Marthinsen

"Inge var en bygger! Han bygde samfunn, og han bygde lag!"

– Inge er gått ut av tiden, men han kommer til å gå inn i historien som en av de største samfunnsbyggerne, skriver Mona Fagerås og Marius Meisfjord Jøsevold i dette minneordet over Inge Myrvoll.

Til minne om Inge Myrvoll

Det var med stor sorg vi mottok beskjed om at vår alles høvding Inge Myrvoll hadde sovnet inn sist søndag.

Inge var en bygger! Han bygde samfunn, og han bygde lag! Helt fra hans år som tillitsvalgt i Jern og Metall handlet det om resultater. Det handlet om at noe skulle stå etter deg. Et byggverk. Et lag. Et resultat.

Gjennom sine 12 år på Stortinget, alle i samferdselskomiteen, var det realpolitikeren Inge Myrvoll som ville ha resultater. Som da han tok hele samferdselskomiteen med seg i hurtigbåt til Værøy. De fleste komitemedlemmene lå sjøsjuke bakerst i båten, men helikopterrute til Værøy, det ble det!

Og ikke minst som ville søke makt. Ikke makt for maktas del, men makt for å få gjennomført noe. For å bygge en bedre framtid.

Da vi kom inn i Nordland SV midt på 2000-tallet, var Inge blitt ordfører i Rana. Han hadde gjort tidenes valg for et SV-lag og var i gang med å bygge neste generasjon med SV-ere fra Nord-Norge. Og i Rana bygde han resultater. Han var den første til å sørge for skolemat, og ikke minst så la han grunnlaget for Campus Helgeland.

Og han så oss. Han var med på å gi oss råd og tillit og ikke minst kunnskap. Ikke en eneste gang var Inge for stor for en oppgave i fylkespartiet. Han organiserte, skrev uttalelser fulgte opp både lokallag og stortingsgruppe. Og hele tiden lærte han oss håndverket. Og nødvendigheten av både glimt i øyet og en god replikk når det går ei kule varmt.

Det er et stort tomrom som etterlates etter Inge. Et tomrom det kommer til å ta tid å fylle. Inge er gått ut av tiden, men han kommer til å gå inn i historien som en av de største samfunnsbyggerne. For SV, for Rana, for Nord-Norge, men ikke minst for oss.

---------------

LES OGSÅ:

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.