Inge Myrvoll brøt en 60-årig rekke med Ap-ordførere, da han høsten 2003 overtok ordførerkontoret på rådhuset. Foto: Trond Kenneth Larsen Kalås

"Inge var et politisk menneske i ordets beste betydning"

– Solidaritet er en god betegnelse på det han sto for, skriver Geir Waage i dette minneordet over Inge Myrvoll.

Det var med sorg vi mottok budskapet om at Inge Myrvoll døde søndag 25. oktober, 72 år gammel. SV brøt et 60 år gammelt Arbeiderpartistyre i Rana kommune, da han ble ordfører i 2003. Han var også varaordfører fra 2009 til 2011.

Inge var et politisk menneske i ordets beste betydning. Hans engasjement strakte seg fra lokalpolitikk og nasjonal politikk, til kamp mot undertrykkelse og fattigdom i mange utviklingsland. Han hadde tillitsverv i internasjonale solidaritetsorganisasjoner for Vietnam, Chile og Eritrea. Solidaritet er en god betegnelse på det han sto for.

Inge ble politisk aktiv som 15-åring. Han var industriarbeider og aktivt medlem av Mo Jern og Metall. Han var sterkt og markant sekretær i Jernverksklubben i mange år.

I 1989 ble han innvalgt på Stortinget. Han fikk tre perioder som stortingsrepresentant for Nordland SV. Han satt alle periodene i Samferdselskomiteen. Inge var en pragmatisk politiker, opptatt av å finne gode løsninger og å få konkrete resultater ut fra SVs politikk.

Han ivret blant annet sterkt for det som etter hvert ble Campus Helgeland, og som i dag framstår som en meget vellykket satsing i kommunen. 

Idrettslaget Stålkameratene fikk også nyte godt av Inges iherdige innsats for lokalsamfunnet. Som supporter, ildsjel og gjennom sine verv bidro han med mye for klubben i hans hjerte. Han ble tildelt klubbens hederstegn få uker før han døde.

Inge satt som varamedlem til kommunestyret i inneværende valgperiode. Han var en god debattant og vil bli husket for den gode replikken. Han var en respektert politiker og godt likt i alle partier.

Jeg lyser fred over Inge sitt minne.

----------------

[annonse]
LES OGSÅ:

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.