De siste 12 månedene har kunder ved 10 Circle K-stasjoner i Nordland kjøpt om lag 6.800 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go.
Aller mest mat reddes i Mo i Rana, og ingen Circle K-stasjoner i Nordland redder mer mat enn ved Circle K Grubhei. I løpet av fjoråret har Circle K Grubhei berget 1.572 måltider med overskuddsmat. – Vi har veldig mange faste kunder på disse overraskelsesposene, og ofte henter de to poser i slengen. Mange kommer dessuten innom og henter mat før de skal på nattskift. De forteller oss at de gleder seg til å sjekke innholdet. I tillegg er mindre matsvinn bra for miljøet, sier innehaver og daglig leder Tone Lise Pedersen ved Circle K Grubhei. – Vi synes det er veldig flott at så mange benytter seg av ordningen. Vi var faktisk én av de aller første Circle K-stasjonene i landet som testet Too Good To Go. Totalt har vi reddet 4532 måltider, og vi har fått mye hyggelig respons fra kundene. Posene har en brukervurdering på 4,67 av 5 inne på appen, og det er veldig bra, sier Pedersen. Ved hjelp av den populære appen Too Good To Go har Circle K-kunder på landsbasis i løpet av en treårsperiode kjøpt 200.000 poser med overskuddsmat. – Dette er en veldig hyggelig merkedag for oss. Matredding er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge. Per i dag er det 115 Circle K-stasjoner over hele landet som lar kundene redde overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. 200.000 måltider har blitt reddet siden samarbeidet startet for tre år siden. Bare i 2020 har stasjonskundene kjøpt mer enn 85.000 forundringsposer gjennom appen. I Norge kobler Too Good To Go 2.500 butikker, bakerier, serveringssteder og energistasjoner sammen med 1,2 millioner registrerte matreddere. Circle K er blant aktørene som har reddet mest mat i Norge, ifølge daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go. – Sammen med appbrukerne våre gjør Circle K en kjempeinnsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Det er all grunn til å være stolt av resultatene, og jeg vil gjerne gi ekstra skryt til de iherdige og klimaengasjerte stasjonsmedarbeiderne, sier Pfründer.[annonse]
[annonse]