Tone Lise Pedersen sammen med to av sine nye ansatte Marthe Jacobsen og Marita Rasmussen. Foto: Line M. Fagermo

Ingen Circle K-stasjoner i Nordland redder mer mat enn Tone Lises stasjon

Skrevet av Roger Marthinsen
12.01.2021 19:30 - OPPDATERT 13.01.2021 06:01

I 2020 reddet Tone Lise Pedersen og resten av staben 1.572 måltider med overskuddsmat.

De siste 12 månedene har kunder ved 10 Circle K-stasjoner i Nordland kjøpt om lag 6.800 porsjoner med overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go.

Aller mest mat reddes i Mo i Rana, og ingen Circle K-stasjoner i Nordland redder mer mat enn ved Circle K Grubhei. I løpet av fjoråret har Circle K Grubhei berget 1.572 måltider med overskuddsmat. 

– Vi har veldig mange faste kunder på disse overraskelsesposene, og ofte henter de to poser i slengen. Mange kommer dessuten innom og henter mat før de skal på nattskift. De forteller oss at de gleder seg til å sjekke innholdet. I tillegg er mindre matsvinn bra for miljøet, sier innehaver og daglig leder Tone Lise Pedersen ved Circle K Grubhei.

 – Vi synes det er veldig flott at så mange benytter seg av ordningen. Vi var faktisk én av de aller første Circle K-stasjonene i landet som testet Too Good To Go. Totalt har vi reddet 4532 måltider, og vi har fått mye hyggelig respons fra kundene. Posene har en brukervurdering på 4,67 av 5 inne på appen, og det er veldig bra, sier Pedersen.

Ved hjelp av den populære appen Too Good To Go har Circle K-kunder på landsbasis i løpet av en treårsperiode kjøpt 200.000 poser med overskuddsmat.

– Dette er en veldig hyggelig merkedag for oss. Matredding er noe alle tjener på, både kundene, stasjonene og ikke minst miljøet, sier prosjektleder Ida Ulla-Britt F. Burud i Circle K Norge.

Per i dag er det 115 Circle K-stasjoner over hele landet som lar kundene redde overskuddsmat gjennom appen Too Good To Go. 200.000 måltider har blitt reddet siden samarbeidet startet for tre år siden. Bare i 2020 har stasjonskundene kjøpt mer enn 85.000 forundringsposer gjennom appen.

I Norge kobler Too Good To Go 2.500 butikker, bakerier, serveringssteder og energistasjoner sammen med 1,2 millioner registrerte matreddere. Circle K er blant aktørene som har reddet mest mat i Norge, ifølge daglig leder Ann-Kristin Raknes Pfründer i Too Good To Go.

 – Sammen med appbrukerne våre gjør Circle K en kjempeinnsats for at maten de har igjen på slutten av dagen blir spist og ikke ender som svinn. Det er all grunn til å være stolt av resultatene, og jeg vil gjerne gi ekstra skryt til de iherdige og klimaengasjerte stasjonsmedarbeiderne, sier Pfründer.

[annonse]
Innholdet i en typisk forundringspose varierer, men ofte er det snakk om ferdigsmurte baguetter og bakervarer. For 39 kroner får kunden overskuddsmat som har en normal utsalgspris på mellom 100 og 140 kroner.

Ifølge en beregning fra Too Good To Go utgjør de 200.000 matporsjonene som er reddet gjennom Circle K en miljøbesparelse tilsvarende 100 flyreiser rundt jordkloden.

I toppen på matredding i Nordland i 2020:

1. Circle K Grubhei

2. Circle K Mosjøen

3. Circle K Hunstad

4. Circle K Olav Vs gate

5. Circle K Leknes

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.