Det går mot en svært amputert håndballsesong for Lina Kristn Alvestad, Camilla Søreng Juvik og resten av Rana HK-spillerne. Foto: Roger Marthinsen

Ingen håndball-start i år

Skrevet av Roger Marthinsen
14.10.2020 19:30

Ingen 2020-2021-sesong – i beste fall blir det seriestart for Rana HK i januar.

Korona-pandemien førte til at seriestarten for Rana HK, som skulle vært 19. september, ble utsatt med utsikt til oppstart først i oktober, deretter november. Nå er det klart at en eventuell seriestart – tidligst – vil finne sted i januar. 

Dette fremgår av informasjon som Norges Håndballforbund har gitt klubbene.

Rana HK spiller i 3. divisjon, og det innebærer at man er en del av forbundets fase to for en eventuell oppstart. Men per i dag er det ikke gitt klarsignal for kampaktivitet på noe nivå under 1. divisjon, mens lag i 2. divisjon kunne begynne å trene igjen fra og med sist mandag.

Det er imidlertid ikke åpnet for kamper på 2. divisjonsnivå, og for 3. divisjon og lavere er det ikke åpnet for trening.

– Det presiseres at regjeringen foreløpig kun har gitt bekreftede signaler om at gjenåpningen i første omgang dreier som om trening med nærkontakt. Det medfører fortsatt usikkerhet på oppstart av kampaktiviteten, både tidspunkt og gjennomføring, melder forbundet, som nå jobber med planverk for tidligst oppstart av kampaktivitet for 2. divisjon i desember og 3. divisjon og lavere divisjoner i januar – forutsatt gjenåpning av kampaktivitet etter åpning av trening med nærkontakt.

Utsettelsen betyr at det opprinnelige serieoppsettet for Rana HK og resten av lagene i 3. divisjon er slettet. Et nytt oppsett vil komme i det øyeblikket man eventuelt får signal om at det kan bli åpnet for kampaktivitet. For Rana HKs avdeling, som består av tolv lag, er det da trolig mest aktuelt å gjennomføre sesongen som enkel serie med elleve kamper.

– Høyeste prioritet er å få gjennomført et gyldig seriespill. Minimum for dette er at alle lag i avdelingen har møtt hverandre en gang, påpeker forbundet.

Klubbene har også fått beskjed om forberede seg på at sesongen kan bli forlenget ut april måned. I utgangspunktet skulle sesongen for Rana HKs del være ferdigspilt den 20. mars. 

----------

[annonse]
LES OGSÅ:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.