Avlyst sesongstart for Marthe og Emilie

Skrevet av Roger Marthinsen
05.11.2020 15:00 - OPPDATERT 05.11.2020 17:48

Både skiskytternes sesongstart og Young Star er avlyst på grunn av korona.

Til tross for iherdig innsats for å stable et alternativt arrangement på beina, har Norges Skiskytterforbund valgt å avlyse årets sesongstart, som etter planen skulle gått på Sjusjøen 13.-15. november. Etter et større lokalt utbrudd ble det besluttet at det ikke var riktig å invitere til arrangement i Ringsaker kommune.

– Sesongstarten er svært viktig for skiskytter-Norge. Derfor er det med tungt hjerte at vi nå velger å avlyse årets arrangement. Det har vært lagt ned en enorm innsats fra alle ledd for å få på plass en alternativ løsning, men i lys av de siste retningslinjene fra nasjonalt hold, mener vi ikke det er forsvarlig å arrangere dette arrangementet nå, forteller generalsekretær i Norges Skiskytterforbund, Morten Djupvik.

En rekke andre alternativer ble deretter diskutert, der Trysil var det mest aktuelle med tanke på smittesituasjon, kapasitet på arena, arrangørstab og logistikk. Nøkkelpersonell fra arrangørstaben på Sjusjøen sa seg også villige til å bidra.

– Alle involverte har vært svært løsningsorienterte og imøtekommende. Nå er likevel fokuset å bidra i dugnaden for å forhindre ytterliggere smittespredning både lokalt og nasjonalt. Folks helse vil alltid komme i første rekke for oss, forteller Djupvik i Norges Skiskytterforbund.

Dermed er det uavklart når det blir sesongåpning for Emilie Ågheim Kalkenberg, Marthe Kråkstad Johansen og resten av skiskytterne. Verdenscup-åpningen er imidlertid terminfestet til Kontiolahti den 27. november. Sesongstarten i IBU Cup er skjøvet til 11. januar, og skal da etter planen gå i Arber. IBU juniorcup og junior-EM er avlyst. 

Også Young Star, der Skonseng ULs Kasper Ågheim Kalkenberg, Rikke Bolstad Kalkenberg og Kristine Ingebrigtsen og B&Y ILs Maria Bohlin Krane skulle delta, er avlyst. Dette rennet, som ble utsatt på tampen av forrige sesong på ghrunn av korona-utbruddet, skulle etter planen arrangeres på Sjusjøen i forbindelse med sesongstarten der. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.