Disse jentene synliggjorde Rana FKs verdigrunnlag før avspark i kampen mot Skjervøy sist helg. Nå bygger klubben videre på inkludering som fundament med å etablere et Rfk-fond. Foto: Roger Marthinsen

–⁠ Ingen skal måtte stå på utsiden fordi de mangler et par leggbeskyttere!

Rana FK oppretter et eget fond som skal sikre at ikke økonomi skal bli et hinder for å kunne bli en del av laget.


Rana FK oppretter et eget fond for aktive medlemmer som er i en vanskelig økonomisk situasjon.

–  Ingen skal måtte si nei til å være med på grunn av de ikke har råd til å kjøpe utstyr eller ikke har penger til å betale egenandelen til en reise, sier daglig leder i klubben, Rune Devig Andreassen, om RFK-fondet.

 Styret i klubben har vedtatt at fondet skal være på plass fra og med 2022-sesongen. Det er budsjettert med å sette av 25.000 kroner til fondet, det første året.

– Terskelen skal være lav for å kunne søke støtte. Alle aktive medlemmer som er i en vanskelig økonomisk situasjon skal kunne søke, sier Devig Andreassen.

Etableringen av fondet passer godt inn i forhold til en del av Rana FKs verdigrunnlag, som er "Fremover i lag". 

– Jeg har selv hørt historier om utøvere som ikke kan spille kamp fordi de mangler penger til å kunne kjøpe seg leggbeskyttere. Slik skal det ikke være. Ingen skal bli stående på utsiden på grunn av at man mangler penger til utstyr eller egenandel. Alle skal med, og derfor oppretter vi dette fondet, sier Rana FK-lederen.

Rent praktisk så vil man kunne søke om støtte fra RFK-fondet gjennom et søknadsskjema som vil bli lagt ut på klubbens hjemmeside. Dette skal etter planen være på plass rett over nyttår. Søknadene vil bli behandlet av klubbens administrasjon. Det er ingen øvre eller nedre aldersgrense for å kunne søke om støtte, men man må være aktivt medlem i klubben, og det man gis støtte til er klubbrelaterte kostnader, eksempelvis til kjøp av utstyr og egenandeler.

– For Rana FK som klubb er det viktig å kunne bidra på slik at så mange som mulig kan få oppleve å være en del av klubben. Gatelaget og etableringen av Rfk-fondet er en viktig del av vårt Fremover i lag-motto, sier Rune Devig Andreassen.

Ps! Rana FKs a-lag spiller sin nest siste kamp for sesongen i morgen, lørdag, mot Nordstrand i Oslo.  Med ett eller tre poeng i den kampen er Rana FK garantert å spille i 3. divisjon også neste sesong. Les om kampen og tabell-status etter kampslutt, i Rana No i morgen.  

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

RanaFK