AMANDA-VINNER: Ingvild Holthe Bygdnes.

Amandaprisen til tidligere Nordland Teater-skuespiller

Ingvild Holthe Bygdnes er i det gjeve selskap i norsk film.


Ingvild Holthe Bygdnes ble i går kveld tildelt Amandaprisen, i kategorien «Beste kvinnelige birolle» for «Tunnelen». Filmen handler om en tunnelbrann i Storfjelltunnelen.

Utdelingen fant sted i Festiviteten i Haugesund konserthus i forbindelse med den 48. utgaven av Den norske filmfestivalen. Prisen gjelder filmer som hadde premiere på norske kinoer i perioden 1. juli 2019 til 30. juni 2020.

Tunellen hadde premiere 1. juledag. Filmen er en intens spenningsdrama om en ulykke i en tunell som raskt utvikler seg til en kamp om liv og død for de involverte.

– Den delen av filmen jeg spiller i ble filmet etter selve hoveddelen var ferdig innspilt. Det var tre hektiske dager hvor jeg var i fokus hele tiden. Vanligvis kan det være mye venting og scener skal filmes fra mange forskjellige vinkler, men siden det bare var meg var det veldig intenst, sa Bygdnes i et intervju med iHarstad 2. juli.

I filmen spiller Ingvold Holthe Bygdnes rollen som Andrea, vakt på vegtrafikksentralen som kommuniserer både med ofrene og redningsmannskapet.

– Jeg har sittet i Amanda-juryen for et par år siden, så da de ringte trodde jeg først bare det var en jobbrelatert. Da de plutselig sa at jeg var nominert kunne jeg ikke tro mine egne ører. Rollen i filmen føltes så mye mindre enn hva den egentlig er. Grunnen til det er nok at selve innspillingstiden var så kort. Vanligvis er det jo utrolig mye venting under innspilling. Det kan gå en hel dag for noe som varer bare to-tre minutter i filmen, sier harstadværingen. 

Bygdnes, som nå venter sitt første barn og ser frem til mammarollen, har tidligere hatt flere tittelroller hos Nordland Teater; i Svarta Bjørn, Rita og Hedda Gabler. Bygdnes var engasjert ved Nordland Teater fra 2011 og frem til høsten, og laget da bestillingsverket Til tross for på trass

Amandaprisen 2020 var den 36. utdelingen av Amandaprisen og ble arrangert 14. august 2020. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.