Jusshjelpa Nord-Norge er klar til å gi nordlendinger gratis juridisk hjelp. Fredag 28. februar kommer to av juss-studentene til Mo for å gi juridisk hjelp til de som har behov for det.

Ingvild og Isak er klar til å gi deg juridisk hjelp

Skrevet av Roger Marthinsen
25.02.2020 06:00

Jusshjelpa i Nord-Norge kommer på saksinntakstur til Mo i Rana, for å tilby befolkningen gratis juridisk bistand.

Jusstudentene Ingvild Schwenke Jensen og Isak Brean kommer til Mo fredag 28. februar. Her skal de samle inn saker fra mennesker som trenger juridisk hjelp.

– Turens formål er å vise at vi er et rettshjelptiltak for hele Nord-Norge, og at terskelen er lav for å ta kontakt med oss. Vi ønsker å gi de personene som møter opp et så godt svar som mulig. Det er ofte vanskelig på stående fot. Derfor blir de fleste sakene med tilbake til Tromsø der vi i Jusshjelpa i Nord-Norge utreder saken, sier Isak Brean, som understreker at det selvsagt ikke sikkert Jusshjelpa kan hjelpe i alle saker.

Jusshjelpa i Nord-Norge har spesialisert seg innenfor flere rettsområder. For å kunne gi best mulig hjelp har man valgt å plukke ut noen rettsområder som man satser ekstra på; blant annet familie-, samboer- og barnesaker, husleierett, trygderett og arbeidsrett.

– Vi bistår også klienter i gjeldssaker, utlendingsrett, sosialrett og fengselsrett. Alle våre saksbehandlere jobber i tillegg med pengekrav, sier Brean. 

–  Vi oppfordrer de som har et juridisk spørsmål eller problem om å ta kontakt med oss. Det kan være at man har et problem med å få utbetalt depositumet etter at man har sagt opp leiekontrakten, eller at man har spørsmål i forbindelse med en skilsmisse. Alle kan komme til oss. Rådgivningen er gratis, så man trenger ikke å bekymre seg for regningen, sier Ingvild Schwenke Jensen, som sammen med Isak gleder seg til å møte folk fra Helgeland, under besøket på Mo.

Jusshjelpa kommer til å installere seg på rådhuset på Mo fredag 28. februar fra klokken ti til klokken tolv. Det er ingen timebestilling; man må møte personlig.

---------

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.