Samferdselsråd Sbein Eggesvik håper flere velger å reise kollektivt, når det nå legges opp til bedre flyt mellom buss, tog og ferger på Helgeland. Foto: Thor-Wiggo Skille

Innfører reisegaranti for å få flere til å reise kollektivt

Skrevet av Roger Marthinsen
09.10.2018 15:30

Endringer i bussruter og reisegaranti skal gjøre det lettere å reise med tog, buss og ferje.

Fylkeskommunen innfører nå en garanti for de reisende, der reisende med tog får alternativ transport til Sandnessjøen, dersom toget er så forsinket til Mosjøen at de ikke rekker buss til kysten.

– Formålet med endringene på bussavgangene og reisegarantien er å få bedre samkjøring mellom buss, tog og ferje. Dette vil korte ned reisetiden og sikre at kundene våre kommer frem. Forhåpentligvis vil flere velge å reise kollektiv, sier fylkesråd for samferdsel Svein Eggesvik (Sp).

For å nå målene om at flere skal reise kollektivt er det satt opp flere bussavganger fra Sandnessjøen til Mosjøen, som korresponderer med alle Trondheimstogene samt flere tog til og fra Bodø.

Tilbudet gjør det også mulig å pendle til og fra Mosjøen, for de som bor i Leirfjord og Sandessjøen.

– Å reise kollektivt er billigere og mer miljøvennlig enn å kjøre bil, så vi håper selvfølgelig at flere ser fordelene med dette alternativet, sier Eggesvik.

På ukedagene blir det nå også gode kollektive reisemuligheter mellom Sandnessjøen og Mo i  Rana, der buss fra Mosjøen til Mo i Rana og tok fra Mo til Mosjøen skal korrespondere med bussene mellom Sandnessjøen og Mosjøen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.