Tomas Norvoll snakket mye om nordnorsk laks under sitt Kina-besøk for en måneds tid siden, og er svært glad for at landet har åpnet grensene for laks fra Nordland. Foto: Thor-Wiggo Skille/Nordland fylkeskommune

Intensiverer arbeidet med å fly sjømat til Kina

Skrevet av Roger Marthinsen
09.07.2018 09:44 - OPPDATERT 09.07.2018 10:16

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) er veldig fornøyd med at Kina har opphevet eksport-boikotten for lags fra Sør-Trøndelag, Troms og Nordland.

Siden 2015 har de tre fylkene Troms, Nordland og Sør-Trøndelag vært utestengt fra å eksportere laks til Kina. Den 3. juli opphevet kinesiske myndigheter restriksjonene fra de tre fylkene.

– Dette er veldig viktig for sjømatbedriftene i Nordland. Kina er et stort og voksende marked for sjømat. Da må vi bedriftene våre ha tilgang. Det er grunnen til at vi har arbeidet systematisk med dette, sier Norvoll.  

 
Nordland er vennskapsregion med en av Kinas viktigste sjømatregioner, Zhejiang. Det er kun litt over en måned siden en delegasjon fra Nordland var på besøk der.

– Da var laks fra Nordland til Kina et naturlig samtaletema for begge parter. Både import fra Nordland, men også direkte flyruter mellom Zhejiang og Nordland.  

– Nå intensiveres arbeidet med å frakte laks og annen sjømat med direktefly fra Nord-Norge, sier Norvoll.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.