Nå ber Nordlandssykehuset om midler for å investere i utstyr for tidlig ultralyd og fosterdiagnostikk. Foto: Lise Åserud / NTB

Investerer flere millioner i nytt tilbud til gravide

Styret i Nordlandssykehuset skal behandle en søknad om budsjettøking knyttet til tidlig ultralyd og fosterdiagnostikk.

I 2020 bestemte Stortinget at alle gravide skal få tilbud om tidlig ultralyd i løpet av de første tre månedene av svangerskapet. I tillegg vil det nå være mulig å ta den såkalte NIPT-testen, som eksempelvis kan avdekke om fosteret har Downs Syndrom.

Testen vil tilbys til gravide fra de er 35 år, og dersom noe skulle oppdages hos fosteret under tidlig ultralyd.

Nå kommer endringen til å vises også i Bodø. I sakspapirene til styremøtet på torsdag foreslås det en ekstra investering på nesten fire millioner kroner for å kunne tilby tidlig ultralyd på Nordlandssykehuset, etter at en tidligere rapport hadde bommet om kostnadene.

Midlene skal gå til å kjøpe inn ultralydmaskiner som er sensitive nok til å gi nyttig informasjon om fosteret så tidlig i utviklingen. I tillegg vil det komme en femti prosents stilling i Bodø for en jordmor som vil jobbe med både ordinær og tidlig ultralyd.

Styret i Nordlandssykehuset skal behandle saken torsdag den 28. april. 

Les mer om:

Nordlandssykehuset
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.