Micheal Tan i Elite Partners Capita og Knut Nygård i TAG Sensors markerer avtalen mellom partene, foran Innovasjon Norges Pål Kastmann og Norges ambassadør i Singapore, Anita Nergaard.

Investeringsselskap går inn med 18,9 mill. i TAG Sensors

Skrevet av Roger Marthinsen
08.07.2019 17:00 - OPPDATERT 08.07.2019 21:02

Singapore-selskap går inn på eiersiden, og TAG Sensors etablerer Asia-hovedkvarter i Singapore.

Investeringsselskapet Elite Partners Capital (EPC) har kjøpt aksjer i TAG Sensors for 18,9 millioner kroner (1,95 millioner Euro).

Kjøpet er gjort gjennom EPCs Elite InNorvate Growth-fond; et fond rettet mot investeringer i norske vekstselskap. Som en følge av avtalen skal TAG Sensors nå etablere et Asia-hovedkontor i Singapore.

Dette fremgår av en felles pressemelding fra EPC og Tag Sensors.

Avtalen ble signert av EPCs styreleder Micheal Tan, administrerende direktør i TAG Sensors, Knut Nygård og styreleder i TAG Sensors, Thomas Nilssen. Avtalen ble signert på den norske ambassaden i Singapore. Der var også Norges ambassadør Anita Nergaard og Innovasjon Norges Pål Kastmann til stede.

TAG Sensors har utviklet en løsning for kjølekjedekontroll basert på RFID-teknologi (Radio-Frequency Identification), for bruk innen farmasøyt- og næringsmiddelindustri. Dette er et prosjekt som tidligere er gitt 1,4 millioner Euro i støtte fra programmet EU Horizon 2020. Selskapet har som ambisjon å bli verdensledende med sin kjølekjede-teknologi, som blant annet anvendes for å redusere at produkter innenfor farmasøyt- og næringsmiddelindustri blir kastet.

– TAG Sensors løsninger kan endre logistikk-løsningene for denne industrien totalt. Vår beslutning om å investere i selskapet er forankret i troen på dette, og troen på et stort vekstpotensial både i og utenfor Asia, sier Micheal Tan i pressemeldingen.

TAG Sensor-direktør Knut Nygård er meget fornøyd med å ha fått EPC inn på eiersiden i selskapet.

– Nå vil vi benytte oss av EPCs nettverk til å vokse i Asia, sier Nygård, som føyer til at  EPC er en velkommen internasjonal tilvekst på eiersiden, sammen med blant andre London-baserte Breed Reply og USA-selskapet Platform Ventures.

Innovasjon Norge har jobbet sammen med TAG Sensors i fire-fem år nå, for å gi selskapet internasjonalt fotfeste, Pål Kastmann i Innovasjon Norge mener at Singapore vil gi selskapet et perfekt utgangspunkt for ekspansjon i sørøst Asia.

[annonse]
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.