Bjørnar Skjæran og Arbeiderpartiet vil sette kurs mot en halvering av fergeprisene, dersom de får overta roret etter høstens valg.

Inviterer Frp og Sp ombord til billett-forhandlinger

Skrevet av Roger Marthinsen
19.02.2021 16:14 - OPPDATERT 19.02.2021 16:29

Det er flertall på Stortinget for å endre ferjeprisene, og Arbeiderpartiet inviterer til forhandlinger med de andre partiene som er på samme kurs.

– Vi skylder folk på kysten å finne en løsning, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran i en pressemelding fredag.

Ap, Sp og Frp utgjør et flertall i Stortinget som ønsker å redusere ferjeprisene, men de er ennå ikke kommet til enighet om hvordan reduksjonen skal foregå.

Arbeiderpartiet ønsker å halvere ferjeprisene på statens regning. Fremskrittspartiet varslet fredag at de gir opp forslaget om å få halvert ferjeprisene allerede i år. I stedet har de lagt et alternativt ferjeforslag på bordet.

– Når Frp nå beveger seg, er det for dumt dersom vi ikke skal prøve å enes, sier Skjæran, som har invitert til forhandlinger over helgen.

Nordland Høyre er ikke enig med Ap, og kommer i neste ukes fylkesting til å legge frem forslag om at en halvering av fergebillett-prisene skal betales av fylkeskommunen.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.