Foto: Hege Antonsen.

Inviterer til forskningsdager

Skrevet av Redaksjonen
14.09.2021 17:00 - OPPDATERT 15.09.2021 10:06

Helgeland Museum inviterer til flere arrangementer i forbindelse med Forskningdagene.

Helgeland Museum - forskningsdagene 2021

Helgeland museum deltar i de nasjonale Forskningsdagene, som gjennomføres over hele landet 22.september-3. oktober. Museet har 12 arrangement fordelt på de sju avdelingene Lurøy, Træna, Rana, Nesna, Vefsn, Alstahaug og Bindal. Fire av arrangementene gjennomføres av praktiske årsaker før Forskningsdagene starter. Seks av arrangementene foregår på Forskernatta 24. september, med flere arrangement særlig rettet mot ungdom.

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival i regi av Norges forskningsråd som arrangeres hvert år i uke 38 og 39. Alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten. Festivalen har vært gjennomført hvert år siden 1995 og er en av Europas store, landsdekkende forskningsfestivaler. Den er til for alle fag og alle forskningsfelt, men har siden 2003 fokusert ekstra på et overordnet tema hvert år. Årets tema er fred og konflikt. Lokale arrangører står for innholdet, og er selv ansvarlige for å planlegge, finansiere og markedsføre arrangementene sine.

(Saken fortsetter under bildet)

Fangeleiren i Dunderlandsdalen. Foto: Kjetil Iversen

Helgeland Museum har i flere år deltatt på Forskningsdagene. Museet knytter årets nasjonale tema fred og konflikt opp mot tid, slik at vi har flere arrangement relatert til fred og konflikt, men med et vidt historisk tidsspenn. Alle arrangementene vil inneholde bidrag fra forskere fra Universitet eller tilsvarende institusjoner. 

Skape begeistring, forståelse og interesse for forskning

Forskernatt (Researchers' Night) er en del av Forskningsdagene, og arrangeres alltid den fjerde fredagen i september - i år 24. september 2021. Da er det forskernes kveld. Folk i hele Europa kan møte forskere samtidig, enten på deres egne institusjoner eller andre steder, for eksempel på museer eller ved kulturminner. Tanken bak Forskernatt er å skape begeistring, forståelse og interesse for forskning. Denne ettermiddagen har Helgeland Museum arrangement i regi av fem avdelinger.  Flere av disse er særlig rettet mot ungdom.

Vi har fått arrangementsstøtte fra forskningsrådet. De fleste arrangementene er gratis, men påmelding anbefales da det for noen av arrangementene er begrenset antall plasser. Les mer om de ulike arrangementene på museets hjemmeside, avdelingenes facebookside og på forskningsrådets oversikt. 

 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.