Helaften for å hylle legendarisk utested

Skrevet av Roger Marthinsen
19.08.2019 06:36 - OPPDATERT 19.08.2019 10:01

Hyller det legendariske utestedet med retro-party på Kulturhuset Mo.

Kulturhuset Mo gir uformell hyllest til Ramona 7. september, utestedet til Meyergården der ”alle” var på 90-tallet.

– Skal bli sjukt gøy, sier Maiken Johansen.

Personale fra den gang da

På byscena 7. september blir det live-band og DJ som spiller flere sett, og personalet er satt sammen av mange av de du husker fra utestedets storhetstid.

- Med dette frir vi til de som var ute på den tida og nå er i alderen 25-55 år. Det kan bli en veldig artig kveld der kjenninger fra denne æraen møtes igjen. Og husk, vi gjorde virkelig gølvet den gang og var stæsha til gangs, så vi håper folk pynter seg og velger dansbare discoantrekk. sier Maiken Johansen i Kulturhuset Mo

 Gullrekka på jobb

Blant dem Kulturhuset Mo har hentet inn til retro-skiftet 7. september er Morten Nordtømme, kjent DJ fra den gang det ble danset disco over hele Mo i Rana. Han spilte ofte på Ramona, men var også å se på utesteder som Black & White og Da Vinci.

 Morten Nordtømme stiller som DJ.

- Jeg kjørte rundt med 20 melkekasser full av plater, nå har jeg alt på pc. Eurythmics, Prince, Bon Jovi, Modern Takling, Aqua, Snap, SASH, Haddaway, Faithless, Corona, Ace ofBase, 2Unlimted og LMFAO er noe av det gjestene må forvente å høre. Min jobb blir å få folk til å føle seg vel. DJ-ene før i tiden hadde mer plateprating, så det legger jeg noe opp til og så drar vi opp festen fra time til time. Det finnes mye gammel musikk som nå er laget på nytt og jeg satser også på et opplegg rundt det. Og jeg tar med laser, sier Nordtømme.

Noen av de mest rutinerte bartenderne fra Ramona er også headhuntet til dette stuntet og skal blende inn med det øvrige personalet. Lilla Kråkstad og Rune Jensen varter opp med utestedets bar-klassikere på 90-tallet.

 Vakter i nystrøken dress

I døra møter du Nils Notler, Ken Frode Lund og Jim Johansen. En Fort Knox-trio rett og slett.

[annonse]
Nils Notler stiller i vakt-dress og skal påse at alle er minst 25 år.

- Ramona var stedet der man gikk for å se og bli sett. Det var der alt skjedde i mange år. De hadde åpent flere i ganger i uka med gammel-pop tirsdager, innleide dj’s på torsdag, fredag og lørdag. Torsdager var det for 18 år, fredag litt eldre, lørdag var alle der. Mye artig skjedde, mye situasjonskomikk De fleste har et forhold til Ramona. Jeg gleder meg og skal finne frem en svart dress, for det hadde vi vakter den gang, sier Nils Notler.

Ken Frode Lund har til informasjon også strøket vaktskjortene som var i bruk.

Miniskjørt og skandaløs strømpebukse

- Dette trekker nok mange av de som gjestet Ramona den gang og blir et slags utesteds-reunion i nabolaget til der Ramona var. Vi er spente på hvordan det blir tatt i mot. Vi har gjort noen forundersøkelser og de vi har snakka virker veldig gira, så vi prøver. Jeg gikk den gang i noen kriminelt korte miniskjørt, korte og tighte topper og skandaløse strømpebukser, så det må jeg se om jeg får gravd frem til da. Minus kort topp, ler Maiken Johansen

- Det er avklart med Meyergården at vi hyller Ramona litt. De var virkelig i forkant og Ramona var beryktet i hele landsdelen. Vi kan ikke kle lokalet i plysj eller ta inn 600–700 stykker, men vi kan skape stemninga og samle de artige folkene fra perioden. Blir det suksess kan vi gjenta dette neste år, sier Maiken Johansen.

Billettene til arrangementet kommer for salg denne uka, og aldersgrensa er satt til 25 år.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.