Isak (18) er nordnorsk mester

Isak M. Storvoll fra MBA Entreprenør vant NNM for lærlinger i betong i Tromsø lørdag.


Det ble klart etter en finale som strakk seg over to dager. Isak hadde fra før vunnet fylkesfinalen i Nordland, og møtte finalister fra Troms og Finnmark i en todelt finale i Tromsø.

I den praktiske delen som ble arrangert fredag, hadde finalistene fire timer på seg å bygge et fundament (hjørne) hvor det skulle forskales og armeres. 18-åringen fra Mo kom best ut av den praktiske oppgaven, som ga han en ledelse på to poeng til nærmeste konkurrent før den teoretiske delen lørdag.

Finalistene fikk da ti oppgaver å svare på, som hver kunne gi ett poeng. Svarene måtte de gi foran publikum på årsmøtet til Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjons (NESO).

Storvoll fikk noen feile svar på den teoretiske delen, og finalen ble dermed svært jevn. Faktisk måtte det for første gang i konkurransens 12 år lange historie utslagsspørsmål til for å skille konkurrentene i betongfag-klassen. Det sto helt likt mellom Isak og Sander Åsgård fra Peab Bjørn Bygg i Tromsø etter 10 spørsmål.

– Dette var skikkelig nervepirrende! Veldig «close race», slår en lettet Storvoll fast etter at seieren var sikret.

– Jeg kjente at det var litt puls inne i bildet underveis der, men det gikk heldigvis bra. Det var artig å få konkurrert litt, sier 18-åringen, som trivdes foran publikum.

– Det var flott og engasjert publikum, bransjefolk fra NESO og folk som kan faget, mener Storvoll.

Fredagens praktiske konkurranse kjente han godt i kroppen dagen derpå. Den praktiske delen av finalen ble avviklet på Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse (NNBA) med masse publikum til stede fredag.

– Det var fire intense timer med beinhard jobbing med forskalingen. Jeg viste jo ikke der og da hva de andre hadde fått til, men jeg følte at det gikk bra og var spent på resultatet, sier Storvoll, som fikk hele ni av ti mulige poeng fra dommerne på den praktiske delen.

Storvoll har gått det første året med praksis som lærling hos MBA Entreprenør på Mo, og har fortsatt ett år igjen før han kan ta fagbrevet.

– Nå sitter jeg igjen med en god følelse, så den skal jeg ta med meg videre, avslutter han.

Det er 12. gang NESO arrangerer NNM for lærlinger.

–  Alle som er i finalen er allerede vinnere i sitt fylke. Vårt mål med å arrangere konkurransen er at lærlinger skal få vist frem hva de kan, sier NESOs Remi Hanssen, som var ansvarlig for å arrangere konkurransen for 10. gang i år.

Foruten en gjev tittel, heder og ære vanker det en pengepremie på 15.000 kroner til vinnerne i NNM for lærlinger. Alle som kom til finalen var sikret 3000 kroner. I tillegg har det vanket mye flott utstyr fra diverse leverandører til alle finalistene.

Tittelen som nordnorsk mester for lærlinger innen tømring gikk til Thomas Hansen fra Kanstad Trelast i Lødingen.