Ludvik og Isak Telnes reiser ofte med Rødøyløva hjem til Jektvik, når de ikke spiller bedriftskamper i Bodø med Mowi. Foto: Sindre Kolberg

Familie utgjør nesten et helt fotball-lag

Skrevet av Sindre Kolberg
02.06.2019 11:00 - OPPDATERT 02.06.2019 17:00

Isak og Ludvik er to av hele seks spillere fra Telnes-slekta i Jektvik, på bedriftslaget Mowi.

Fotballhistorien har bydd på mange kjente søskenpar. I Bodø har vi Runar, Ørjan og Arild Berg som ikke trenger noen nærmere introduksjon. I Rana har vi blant andre Morten og Espen Hagh, og forsvarsklippe-brødrene Arve og Olav Ekroll Hauknes på dagens Rana FK.  

At et fotballag kan skilte med hele seks familiemedlemmer er imidlertid mer uvanlig. Det er imidlertid realiteten for bedriftslaget Mowi, som spiller bedriftsserien Bodø Nu-ligaen i Bodø. På det laget er nemlig Telnes-slekta fra Jektvik meget er sterkt representert.

 SAMME FAMILIE

Først litt historie. Mowi er det nye navnet på det som tidligere het Marine Harvest. Dermed jobber samtlige spillere med lakseoppdrett.

– I sin tid var det Stig Telnes som tok initiativ til å starte opp et bedriftsfotballag. Så vi har deltatt i mange ulike turneringer de siste årene. Blant annet BIB Cup, hvor laget sikkert har vært med ti ganger.

Det forteller Isak Krogh Telnes og Ludvik Telnes, som er tremenninger.

I tillegg til de to er nevnte Stig, samt brødrene Truls, Emil og Lasse Telnes en del av både bedriften og fotballaget.

– Så det har vært solid rekruttering innad i familien, sier de to.

SKADETRØBBEL

[annonse]
I tillegg til de to ungguttene er det Tobias Hoff som har vært pådriver for at laget skulle spille bedriftsfotball i år.

– Vi spilte i 6. divisjon for Grand Bodø 2 i fjor, men slet mye med skader. 7-erfotball i Bodø Nu-ligaen passer oss mye bedre sånn sett, sier Ludvik.

Begge to studerer i Bodø, og jobber for Mowi på siden. Tobias, på sin side, forteller at han har annen hver uke fri, og med det får tid til kamper.

– Men i det siste har jeg jobbet i Gildeskål, så det er ikke så langt å kjøre i mellom, forklarer han.

– Men er det ikke vanskelig å få folk på trening og kamper når det er mye skiftjobbing rundt om?

– Det går faktisk fint. Vi har hatt en stamme på cirka ti karer på trening til nå, sier Hoff.

Tobias Hoff (i midten) er en av pådriverne for årets Mowi-lag i Bodø Nu-ligaen. Foto: Sindre Kolberg

VIL VINNE

Isak og Ludvik mener Mowi-laget er så godt at man godt kan ta sikte på å vinne årets Bodø Nu-liga.

– Planen er å gå helt til topps. Vi møter gode lag, men vi er også gode. I forrige BIB Cup møtte vi flere av lagene, og ble nummer tre. Da røk vi ut i semifinalen mot spillere fra Røst-laget, som var overlegne i 6. divisjon i fjor, sier Isak.

– Jeg vil si at vi har mange spillere som er individuelt gode. Det handler bare om å sy det sammen til et bra lag, følger Ludvik opp.

Årets første kamp endte med et sviende 1-2-tap mot BOSI.

– Der ledet vi 1-0, men klarte å rote det bort. Vi hang dårlig sammen den kampen. Men de siste to matchene har vi vunnet og spilt godt i. Formen er i anmarsj, slår de to fast.

FLERE MED

– Da håper vi også å få med flere folk på trening. Mowi har kontor her i Bodø, så vi håper gjengen som jobber der blir med også. Da får vi et enda sterkere lag, sier Tobias Hoff.

– Så da blir det enda flere Telnes-gutter på laget?

– Jeg vet ikke om det er så mange flere å ta av, sier Hoff og flirer. Før han følger opp:

– Resten av laget prøver å unngå at det blir et rent Telnes-lag. Det er viktig å holde den gjengen litt nede. Men det er en utfordring når to tredjedeler av stallen består av samme familie!