Foto: Roger Marthinsen

Iskald helg i vente – så dyr blir strømmen

Det går mot ei strålende, men svært kald, helg der det nok blir nødvendig å fyre med strøm eller ved eller begge deler, for å holde varmen.

Meteorlogene melder om ei helg med finvær på Nord-Helgeland, med klarvær og – for der sola har tittet frem igjen – solskinn. Temperaturene blir imidlertid langt ned på den blå skalaen, med ned mot 15-17 kuldegrader i Mo i Rana lørdag og søndag. Oppe i høyden blir det enda kaldere, med temperaturer nede rundt 20 minus på Saltfjellet. 

Også på kysten blir det kaldt og klarvær i helga, med temperaturer nede rundt 5-6 minus. Og på kysten kan det i tillegg komme til å blåse småfriskt innimellom, slik at de kalde gradene kommer til å føles enda kaldere.

Dermed kan det nok bli nødvendig å skru opp varmen i hus og hytte, og Nord Pool melder i dag hva det vil koste i morra:

 I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 0,45 kroner per kilowattime (kWh) lørdag, og en makspris på 0,51. Lørdagens snittpris per kWh er 0,04 kroner mindre enn fredag og 0,11 kroner mer enn samme dag året før.

Maksprisen lørdag på 0,51 kroner per kWh blir mellom klokken 17 og 18. Den er 0,06 kroner mindre enn fredag og 0,01 kroner mer enn samme dag året før.

Minsteprisen blir på 0,36 kroner per kWh mellom klokken 3 og 4 på natten, og er den laveste i landet.

Kulda skal vare frem til tirsdag, da det er et væromslag i vente. Som meteorolog Dina Stabell ved Vervarslinga i Nord-Norge kunne fortelle gjennom Rana No i går kommer det etter helga et lavtrykk inn fra Island som ser ut til å gi plussgrader og mye nedbør fra tirsdag og utover neste uke. 

– Dette vil trolig holde seg ut over resten av uka, i hvert fall fram mot neste helg. Det er mulighet for ganske mye nedbør. Slik ser ut nå kommer det mest tirsdag, en god del onsdag og torsdag, sa Stabell. 

Les også:
 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.