Braathe Gruppen har kjøpt iTet. Foto: Itet

iTet kjøpes opp av gigant fra Østfold

Skrevet av Redaksjonen
15.10.2019 12:39 - OPPDATERT 15.10.2019 17:02

– Styrker vår nasjonale tilstedeværelse i Norge med våre tjenester.

Braathe Gruppens strategi er å bli en av landets ledende på nettskytjenester, og samtidig posisjonere seg som en solid aktør i nord.

Som en del av denne strategien kjøper Braathe Gruppen iTet AS.

Selskapet beskriver oppkjøpet som en strategisk viktig utvidelse nordover for å styrke sin nasjonale tilstedeværelse, samtidig som det hever kompetansen og kapasiteten i nordområdene å blant annet Microsoft-tjenester og andre skytjenester som er i sterk vekst i alle bransjer.

– Kjennskap til regionen, stabile kundeforhold, en etablert merkevare og et solid fotfeste innen offentlig sektor er stikkord som ligger bak oppkjøpet. Dette legger nå grunnlaget for ytterligere vekt i området, med bakgrunn i et stadig økende behov for kompetanse på nye typer IT-tjenester. Microsoft-tjenester, nettskytjenester og IT-infrastruktur er blant noen av tjenestene som nå får enda bedre vekstvilkår i regionen, heter det i en pressemelding.

– Dette er et strategisk viktig oppkjøp for oss, som styrker vår nasjonale tilstedeværelse i Norge med våre tjenester, sier Tron Braathe, administrerende direktør i Braathe Gruppen. – Vi står sterkt i flere regioner, og med dette oppkjøpet enda sterkere i region nord. Vi ønsker å bygge videre på den eksisterende organisasjonen og sammen nå nye høyder.

iTet AS er lokalisert i Nordland og Troms med kontorer i Bodø, Tromsø, Mo i Rana og Harstad, i tillegg til Oslo. Selskapet har 75 ansatte og en omsetning i 2019 på cirka 180 millioner kroner.

– Teknologien utvikler seg raskt og iTet sitter på mye kompetanse og er sterkt posisjonert i Nord-Norge. Dette gir oss unike muligheter til å vokse nasjonalt, sier Tron Braathe.

Etter oppkjøpet vil Braathe Gruppen ha 175 ansatte, omsette for cirka 425 millioner og være lokalisert i Rygge, Oslo, Tromsø, Bodø, Mo i Rana, Harstad, Skien og Kongsberg.

Overtakelse av virksomheten ble gjennomført den 14.10.2019

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.