Braathe Gruppen har kjøpt iTet. Foto: Itet

iTet kjøpes opp av gigant fra Østfold

Skrevet av Redaksjonen
15.10.2019 12:39 - OPPDATERT 15.10.2019 17:02

– Styrker vår nasjonale tilstedeværelse i Norge med våre tjenester.

Braathe Gruppens strategi er å bli en av landets ledende på nettskytjenester, og samtidig posisjonere seg som en solid aktør i nord.

Som en del av denne strategien kjøper Braathe Gruppen iTet AS.

Selskapet beskriver oppkjøpet som en strategisk viktig utvidelse nordover for å styrke sin nasjonale tilstedeværelse, samtidig som det hever kompetansen og kapasiteten i nordområdene å blant annet Microsoft-tjenester og andre skytjenester som er i sterk vekst i alle bransjer.

– Kjennskap til regionen, stabile kundeforhold, en etablert merkevare og et solid fotfeste innen offentlig sektor er stikkord som ligger bak oppkjøpet. Dette legger nå grunnlaget for ytterligere vekt i området, med bakgrunn i et stadig økende behov for kompetanse på nye typer IT-tjenester. Microsoft-tjenester, nettskytjenester og IT-infrastruktur er blant noen av tjenestene som nå får enda bedre vekstvilkår i regionen, heter det i en pressemelding.

– Dette er et strategisk viktig oppkjøp for oss, som styrker vår nasjonale tilstedeværelse i Norge med våre tjenester, sier Tron Braathe, administrerende direktør i Braathe Gruppen. – Vi står sterkt i flere regioner, og med dette oppkjøpet enda sterkere i region nord. Vi ønsker å bygge videre på den eksisterende organisasjonen og sammen nå nye høyder.

iTet AS er lokalisert i Nordland og Troms med kontorer i Bodø, Tromsø, Mo i Rana og Harstad, i tillegg til Oslo. Selskapet har 75 ansatte og en omsetning i 2019 på cirka 180 millioner kroner.

– Teknologien utvikler seg raskt og iTet sitter på mye kompetanse og er sterkt posisjonert i Nord-Norge. Dette gir oss unike muligheter til å vokse nasjonalt, sier Tron Braathe.

Etter oppkjøpet vil Braathe Gruppen ha 175 ansatte, omsette for cirka 425 millioner og være lokalisert i Rygge, Oslo, Tromsø, Bodø, Mo i Rana, Harstad, Skien og Kongsberg.

Overtakelse av virksomheten ble gjennomført den 14.10.2019

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.