Ordfører Geir Waage skal i år som tidligere år pusse motorsaga si på julegrana. Arkivfoto: Roger Marthinsen

Jakter intenst på den neste julegrana Geir skal felle

Skrevet av Hedda Hiller
05.11.2019 17:00 - OPPDATERT 05.11.2019 19:31

Rana kommune har ennå ikke fått tak i julegran, og nå begynner det å haste.

Tradisjonen tro skal det igjen reises julegran på torget, som tennes første søndag i advent, men dette året har det vist seg å være en trangere fødsel enn normalt å finne et passende tre. 

– Nå begynner det virkelig å haste, og vi tar i mot alle gode forslag med takk, sier formann for veiavdelingen, Stig Engelsfjord. 

Han forteller at treet bør være seks-syv meter høyt, og at det må symmetrisk og tett mellom grenene. 

– Vi setter det ned i en kum, for å sikre at det står stabilt, så det må være litt høyde på det. Vi har fått inn flere forslag, men enten har treet vært litt pjuskete på den ene siden, eller så har det vært for langt unna for at det er aktuelt for oss, forteller Engelsfjord. 

Den nye julegrana må nemlig hugges i nærområdet. Dette er det flere grunner til. 

– Det har med transport å gjøre, men det er også fordi lokale barnehager og ordfører alltid deltar på julegranfellingen, noe vi også ønsker å få til i år. Vi liker jo å lage en liten høytidelighet rundt dette, sier Engelsfjord, som er tydelig på at tiden er i ferd med å renne ut. 

– Vi henter som regel treet i siste uka i november, og i forkant av dette skal jo kranbil være booket, og brannvesenet varslet, og det er veldig greit å få litt tid til å planlegge dette. Så her er det bare å kontakte kommunen om du har den perfekte julegrana. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.