Jan Gabor. Foto: Mo Industripark.

Jan oppnevnt til CLIMITs programstyre:–⁠ Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven

Nylig ble direktør eiendomsutvikling i Mo Industripark, Jan Gabor, oppnevnt til CLIMITs programstyre av Olje- og energidepartementet.

CLIMIT er det nasjonale programmet for forskning, utvikling og demonstrasjon av teknologi for CO2-håndtering. Jan Gabor gleder seg til å ta fatt på oppgaven, og ser fram til første møte i oktober, skriver MIP i en pressemelding. 

– Utvikling av karbonfangstteknologi er viktig for å redusere klimautslipp, samtidig som det gir store muligheter til utvikling av nye forretningsområder for oss, sier han.

Gabor påpeker at karbonfangstteknologi gir store muligheter for å bygge opp nye kompetansemiljø i Mo Industripark.

– I Mo Industripark skal vi allerede i august starte installasjonen av et pilot-karbonfangstanlegg. Prosjektet vil gi nødvendig kunnskap for å kunne gå videre i arbeidet med planlegging av fullskala fangstanlegg til lagring av CO2. Dette gir oss også muligheten til å utvikle nye produkter, som e-fuel, som igjen skaper arbeidsplasser, inntekter og nye eksportmuligheter.

CLIMIT har som oppgave å gi økonomisk støtte til forskning, utvikling og demonstrasjon av teknologi. Formålet er å utvikle kunnskap, kompetanse, teknologi og løsninger for å øke utbredelsen av CO2-håndtering. Utnyttelse av nasjonale fortrinn er også sentralt. 

Programmet administreres i fellesskap av Gassnova SF og Norges Forskningsråd. Gassnova er leder for sekretariatet og har ansvar for CLIMIT Demo. Norges Forskningsråd har ansvar for CLIMIT FoU.

---

 

Saken fortsetter under annonsen.