–⁠ Jeg er glad for å få jobbe med noe så spennende og interessant som ny lufthavn i Mo i Rana

Lufthavnsjefen på Røros inn i flyplassprosjektet i Rana.


Den operative kapasiteten til lufthavnsjef Gudbrand Rognes (47) ble frigitt da flyplassen på Røros gikk over til Remote Towers, et moderne konsept hvor lufttrafikktjenesten på en flyplass utføres et annet sted enn fra det lokale kontrolltårnet.

Lufthavnsjefen på Røros gikk dermed inn i arbeidet med ny lufthavn i Rana. Der skal han bidra med sin allsidige kunnskap inn i mottaksprosjektet for Ny lufthavn Mo i Rana (ENMR), opplyser Avinor i en pressemelding.

Gudbrand Rognes ser frem til å bidra på det omfattende prosjektet.

Rognes har jobbet i Avinor hele sin yrkesaktive karriere, og startet allerede da det ennå het Luftfartsverket, i 1996. Han har blant annet jobbet som flygeleder, sjefflygeleder og operativ leder AFIS, og har vært lufthavnsjef siden 2015. Sin første lederstilling fikk han i 2001.

– Det lå i kortene at jeg skulle være med inn og bidra i prosjekt da Røros gikk over til Remote Towers, og jeg er glad for å få jobbe med noe så spennende og interessant som ny lufthavn i Mo i Rana. Det er sjelden det bygges helt nye flyplasser i Avinor, så dette er uten tvil historisk, sier Rognes.

 – Jeg ser frem til å jobbe i flere roller og virksomheter, og tror det kan være sunt å gjøre noe nytt. Jeg håper å ha plukket opp mye både i min yrkeskarriere og i mitt sivile liv, som vil være relevant for prosjektet, fortsetter han.

Rognes er tydelig på at de ansatte på Røros lufthavn fortsatt vil bli ivaretatt på samme måte som i dag.

– Jeg synes vi har dyktige og ansvarsbevisste folk på Røros lufthavn, og de vil uten tvil løse dette på en forbilledlig måte. Jeg skal fortsatt være like til stede og tilgjengelig for dem, selv om noe av arbeidstiden min vil bli tilbrakt andre steder, sier Gudbrand Rognes.

****