Jørgen Kjærsund på scenen med Government. Foto: Presse Foto: Kristian Rødvand

Jørgen er kommunens nye kultursjef: –⁠ Kjenner meg motivert og klar!

Rana kommune har ansatt Jørgen Kjærsund (50) som ny kultursjef.

– Jeg ønsker å ta med min erfaring fra skolen og musikkmiljøet inn i kulturavdelingen, og gjøre mitt beste for at Rana skal bli en levende by, sier Jørgen Kjærsund. 

– Med Jørgen Kjærsund får vi en kultursjef som har kulturell kompetanse og kapital gjennom sin erfaring som kulturutøver, og som har ledererfaring gjennom mange år i skoleverket, sier kommunaldirektør for oppvekst og kultur, Lillian Nærem.

Jørgen Kjærsund er utdannet allmennlærer ved Høgskolen i Nesna, med rektorutdanning ved Nord universitet som tilleggsutdanning. 50-åringen har også utdanning fra BI samt tilleggsutdanning blant annet innen IKT og skolen mellom politikk, administrasjon og pedagogikk.

Han startet sin lærergjerning ved Jåtten skole i Stavanger, der han jobbet i tre år. I 1999 gikk ferden tilbake til Helgeland og lærerjobb i Rana. Her var han frem til han høsten 2013 ble rektor i bygda der han tilbragte oppveksten; ved Aldersundet oppvekstsenter.

Etter halvannet år med pendlertilværelse mellom Båsmoen og Aldersundet, vendte han tilbake til Rana-skolen og jobb som undervisningsinspektør ved Båsmo ungdomsskole og senere samme stilling ved Båsmo barneskole.

I tillegg til sin yrkesbakgrunn fra skolen, har den nye kultursjefen også solid erfaring som kulturutøver. Kjærsund har i en årrekke vært en del av Ranas musikk-miljø, og er i dag låtskriver, vokalist og gitarist i bandet Government.

– Jeg ønsker å ta med min erfaring fra skolen og musikkmiljøet inn i kulturavdelingen, og gjøre mitt beste for at Rana skal bli en enda mer levende by der mennesker i alle aldre kan få utfolde seg, bli underholdt og ikke minst trives med sine kulturelle aktiviteter. Jeg kjenner at jeg allerede gleder meg til dette, sier Kjærsund.

– Hvem har ikke lyst til å ha en betydelig rolle for å gjøre vårt lokalsamfunn enda mer attraktivt i årene fremover? Her kjenner jeg meg allerede motivert og klar, sier han.

Noe av det den nye kultursjefen er opptatt av, er å se menneskene rundt seg og de ressursene de besitter.

[annonse]
– Min styrke har alltid vært å se menneskene rundt meg og søke kunnskapen og erfaringen de sitter med. Det er folket rundt oss som gjør oss gode. Jeg liker å jobbe i team der vi kan være ærlige og rause, men samtidig sterke og innovative. Rana har mange flotte og kreative mennesker og aktører som ønsker å bidra til byens kulturliv, og jeg vil være en brobygger og skape nye relasjoner, slik at vi sammen kan skape nye kulturelle opplevelser, sier Jørgen Kjærsund.

Det er ikke endelig avklart når Kjærsund tiltrer stillingen som kultursjef. Han erstatter Hilde Rokkan, som har begynt i stillingen som biblioteksjef ved Rana bibliotek.

––––––––––––––