Bjørn Audun Risøy er fornøyd med at forkurs ingeniør består i ett år til. Foto: Roger Marthinsen

Jubler over UiT-svingen

Skrevet av Kenneth Johan Gabrielsen
06.03.2018 13:46 - OPPDATERT 06.03.2018 14:11

Kunnskapsparken Helgelands Bjørn Audun Risøy mener det er fullt mulig å få til et bærekraftig ingeniørstudium i Mo i Rana.

– Vi er avhengig av forkurset for å få nok studenter. Så vi frykter at konsekvensen blir at også ingeniørutdanningen blir lagt ned, sa Bjørn Audun Risøy da det ble kjent at UiT - Norges arktiske universitet planla å kutte forkurs ingeniør høsten 2018.

Mandag kom beskjed om at UiT har snudd, det blir forkurs ingeniør ved Campus Helgeland også kommende studieår. Samtidig skal forkurset etter det fases ut, og man skal i stedet satse på realfagskurs og Y-vei som veier inn til ingeniørstudiet. 

– Det er veldig bra og viktig at UiT snur i saken og tilbyr forkurs ingeniørutdanning også i 2018/2019, og i tillegg satser mer enn tidligere på å bygge opp en attraktiv ingeniørutdanning på Campus Helgeland, sier Risøy, som er daglig leder i Kunnskapsparken Helgeland.

– Jeg vil takke alle gode støttespillere, mine kolleger i Kunnskapsparken Helgeland og ledelsen ved UiT for at det ble et positivt utfall i saken. Helgeland og Norge trenger mange ingeniører og det er mulig å få til et bærekraftig tilbud også i Mo i Rana, slår han fast.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.