"Kampen om Campus Nesna er ikke over, på langt nær"

Skrevet av Ti lokallagsledere, Rødt, Helgeland
01.12.2020 17:00

Rødt på Helgeland står sammen i kampen om å gjenopprette Høgskolen i Nesna

Det er over hundre år siden Helgeland fikk etablert lærerutdanning, gjennom Nesna lærerhøgskole, med sogneprest Ivar Hjellvik som grunnlegger og første rektor. Siden da har Nesna utdanna lærere, og etterhvert barnehagelærere og sjukepleiere, og tilbudt etter- og videreutdanning til studenter fra hele Nordland, såvel som resten av landet. Nesna og lærerutdanninga der har, med sin tilgjengelige beliggenhet, vært et viktig knutepunkt for Helgeland.

Stridighetene på Helgeland de siste årene har vært mange, og tidvis bitre. Én sak har likevel forent regionen, og Rødt har fra første dag vært tydelige: Lærerutdanninga på Nesna, som Nord universitet i juni 2019 vedtok å legge ned, skal gjenreises og styrkes. Rødt-leder Bjørnar Moxnes nevnte dette flere ganger under debatter og valgkamp innfor fylkes- og kommunevalget i 2019, og samtlige lokallag av Rødt på Helgeland står selvfølgelig bak denne meninga.

Kampen om Campus Nesna er ikke over, på langt nær, og i disse dager, torsdag, 3. desember, utgir Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland ei bok som beskriver historikken, uredeligheten og prosessene som ligger bak nedleggelsesvedtaket, og arbeidet med å redde høyere utdanning i regionen. Boka, som har den treffende tittelen, nettopp Kampen om Campus Nesna, har ingen ringere enn Sigurd Allern som redaktør. Allern har hele veien vært engasjert i utdanningssituasjonen på Helgeland, og det er med felles engasjement og kampånd at alle lokallag av Rødt på Helgeland står sammen om å ønske Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland og Sigurd Allern til lykke med boka. Vi står sammen med dere i kampen framover, og vil gjenreise Høgskolen på Nesna.


Rødt Nesna, ved leder Eileen Cathrine Ravdal

Rødt Rana, ved leder Daniel Krutå Enge

Rødt Hemnes, ved leder Thomas Aspen

Rødt Dønna, ved leder Leonid Rødsten

Rødt Vefsn, ved leder Gunnvald Lindset

[annonse]
Rødt Leirfjord, ved leder Alf Harald Sælevik

Rødt Alstahaug, ved leder Margit Steinholt

Rødt Vega, ved leder Per-Anton Nesjan

Rødt Brønnøy, ved leder Marianne Nielsen

Rødt Sømna, ved leder Thina J. N. Aarsund

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.