Kan endelig ta i bruk ny-kaia

Skrevet av Roger Marthinsen
09.07.2021 14:06

Ferjebrua på Levang kan endelig tas i bruk og dermed er det mulig å bruke alle ferjene på sambandene Nesna–Levang og Nesna–Nesnaøyene. Og fylkesdirektør Odd Inge Bardal har også en annen god nyhet til de som bruker disse fergene.

I dag ble den nye ferjebrua på Levang testet med MF Trondenes på flo sjø, og fungerer nå slik den skal. Dermed kan kaia omsider tas i bruk slik det var planlagt at den skulle allerede den 15. juni. Feil med brua gjorde imidlertid at ferga i sambandet ikke kunne legge til ved flo sjø. 

– Vi takker alle reisende for tålmodigheten. Vi fikk gjort unna arbeidet på to netter, og bare et par morgenavganger har vært berørt av arbeidet, sier fylkesdirektør for transport og infrastruktur, Odd Inge Bardal.

Med større fleksibilitet og alle ferjene i drift, har fylkesdirektøren også en god nyhet til nesnaværingene, næringslivet og alle besøkende i området: 

– Vi omdisponerer mannskapene nå i sommersesongen, og kan på den måten øke frekvensen på sambandet Nesna-Levang, i tillegg til at den totale kapasiteten på antall biler går betydelig opp når både hovedferjene og ferjebruen på Levang nå er i full drift. Økningen i antall turer skjer allerede fra mandag, sier Bardal.

Etter en periode med flere hovedfartøy ute av drift og problemer knyttet til ombyggingen av ferjebruen på Levang, håper Bardal nå at brukerne av ferjene i området skal bli fornøyd med tilbudet.

– Ved oppstarten av det nye anbudet 1. juni, skulle ruteplanen egentlig endres. Etter ønske fra kommunen og for praktisk å løse kabalen, har vi kjørt etter tidligere ruteoppsett. Nå øker vi altså frekvensen i sommersesongen, men holder fortsatt på tidligere rutestruktur der de to sambandene kjøres separat, påpeker Bardal, som videre forteller at Nordland fylkeskommune vil gå i tett dialog med kommunene for å gjøre valg på hvilken sambandsform som tjener kommunene, næringslivet og de reisende best mulig.

– Vi gjør ingen nye endringer med tilbudet nå, foruten at vi øker frekvensen på Nesna-Levang, der trykket er størst nå i sommer. Vi går så i dialog med kommunene for å høre hva de ønsker. Og så vil vi se på hvilket handlingsrom vi har til en rutestruktur som svarer ut kommunenes tilbakemeldinger, sier Bardal.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.