De neste dagene kan det være lurt å finne frem paraplyen, om man har tenkt å oppholde seg utendørs og ikke ønsker å bli søkkvåt. Illustrasjonsfoto

Kan få mer regn på ett døgn, enn i hele juli

Skrevet av Roger Marthinsen
09.08.2018 11:00

Regn med regn hele helga. Over helga kommer fin-været tilbake. Nyt det, for neste helg kan høsten ankomme for fullt!

Det startet allerede i går kveld med noen reale regnskurer, og Yrs værvarsel for de neste dagene viser at vi har ei forholdsvis regntung sensommerhelg i vente. 

Dagen i dag har startet med regn, og i følge Yr skal det regne til et stykke utpå formiddagen. I ettermiddag kan det imidlertid bli oppholdsvær og kanskje sågar noen gløtt av sol utpå kveldinga.

Søkkvåt lørdag

Ved inngangen til helga kommer imidlertid regnværet tilbake i, i bøtter og spann.

Fredag ettermiddag og kveld er det ventet inntil 20 millimeter nedbør på Mo. I løpet av lørdagen kan det komme inntil rundt 30 millimeter regn over oss. Og også søndag kan vi regne med at det skal regne mer eller mindre hele dagen, i følge Yr.

Ved målestasjonen ved Vassvatnet kan det komme mer regn nå på lørdag, enn det kom i løpet av hele juli måned. Foto: Roger Marthinsen

I Aldersundet i Lurøy, som er et av stedene i landet der det pleier å regne mest når det først begynner å regne, kan man forvente vente betydelige vannmengder i måleapparatet ved målestasjonen ved Vassvatnet. Også der skal det regne både i dag, i morgen og hele helga. Men det er lørdag som blir den virkelig store regndagen, med inntil 50 millimeter nedbør dersom maks-varselet slår til.

Dette er forøvrig mer regn i løpet av ett døgn, enn det regnet i løpet av hele juli måned ved Vassvatnet. Der var nedbørsmengden i juli 43,6 millimeter, mot 311 millimeter i juli 2017. Normalen er 228 millimeter. 

Når vi har fått helga unnagjort, skal det imidlertid klarne opp og bli godvær igjen. Slår varselet til blir det finvær både på innlandet og ute ved kysten. Det skal bli solskinn og temperaturer opp rundt 20 grader, hele neste uke.

Høst-omslag neste søndag?

Storm melder i sitt varsel om litt mindre nedbør enn det Yr varsler. Samtidig varsler Storm et skikkelig væromslag neste helg, som kan tyde på at høsten da skyller inn over oss på sitt mest gufne:

[annonse]
Mens det for neste lørdag varsles om solskinn og temperaturer over 20-tallet, skal værgudene skru ned temperaturen til det halve når søndagen kommer. Fra neste søndag, 19. august, og dagene utover den påfølgende uka skal det bli regnvær,  temperaturer nede rundt 7-8 grader og temperaturfall helt ned mot 4 grader på natta. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.