Foto: Thea Dahlsjær Ressem

Kan ta en måned å få ny bru på plass

Skrevet av Roger Marthinsen
22.09.2020 16:57 - OPPDATERT 22.09.2020 19:32

Kommunen og eksperter har vært på befaring der brua forsvant. Der så de ingen snarlig løsning.

Det vil kunne ta en måneds tid før en midlertidig bru over Ranelva ved Nevernes er på plass. Dette betyr at Grønfjelldalen kommer til å mangle normal veiforbindelse i flere uker fremover.

Dette ble klart etter en befaring ved Nevernes nå ettermiddag.

Nå jobbes det blant annet med å få på plass en tog-perrong på stedet, med togforbindelse mellom Grønfjelldal og Mo.

– Nordland fylkeskommune og Statens vegvesen vurderer ulike alternativer. Kommunen jobber nå videre med Bane Nor for å få til etablering av en  perrong ved Grønfjelldal stasjon. Ambisjonen er å få denne etablert så raskt som mulig, melder Rana kommunes krisestab i en pressemelding nå i ettermiddag.

Mens det vil gå tid før veiforbindelsen er på plass igjen, ser det ut til at alle i Grønfjelldalen snart vil få tilbake strøm- og mobilforbindelsen. 

– Helgeland Kraft har folk i Grønnfjelldalen. Siste 130 kunder i dalen skal få strøm- og mobildekning i løpet av ettermiddag, hvis ikke noe uforutsett skulle skje, melder kommunens krisestab.

Rana kommune melder også at ved akutt behov for helsehjelp må isolerte innbyggere, som andre, ringe 113.

Kriseledelsen møtes igjen i morgen tidlig, men det understrekes at det skal jobbes videre utover ettermiddagen og kvelden for å håndtere situasjonen.

----------

[annonse]
LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.