Foto/video: Polarsirkelen lufthavnutvikling

– Kan være redningsplanken for Polarsirkelen lufthavn

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
11.05.2020 17:12 - OPPDATERT 12.05.2020 06:00

– Krisepakken til Avinor er en gledelig nyhet for flyplassprosjektene i nord, mener NHO Arktis, NHO Nordland og EBA Nord-Norge.

– Dagens varslede krisepakke til Avinor, med ca. fem milliarder kroner til dekning av inntektstap, kan være redningsplanken for flyplassprosjektene i nord, skriver NHO Nordland, NHO Arktis og og EBA Nord-Norge i en pressemelding.  

Avinor sitter med nøkkelen til flere av flyplassprosjektene i nord, men er hardt rammet av krisen i luftfarten. Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis, og Daniel Bjarmann-Simonsen, regiondirektør i NHO Nordland, ser lysere på fremtiden etter dagens varsel om krisepakke. 

– Selv om det fortsatt vil være noe usikkerhet, er dette en pakke som er helt nødvendig for å holde liv i de prosjektene som Avinor har planlagt, sier Målfrid Baik. Hun har stor tro på at utvidelsen av Tromsø Lufthavn nå ikke blir skjøvet frem i tid.

– Denne flyplassen er jo et viktig nav for arbeidspendling og annen viktig persontransport i hele landsdelen, sier Baik. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NHO-direktørene Målfrid Baik og Daniel Bjarmann-Simonsen.

– Et Avinor lammet av inntektsbortfall er skummelt for hele regionen vår. Med denne pakken vil vi kunne sikre store investeringsprosjekter som gir arbeidsplasser i utbyggingsfasen, og som samtidig vil være nødvendig for den fremtidige jobb- og verdiskapingen i landsdelen, sier Bjarmann-Simonsen.

Han legger til at dette gir håp for både Polarsirkelen Lufthavn og det store lufthavnprosjektet i Bodø. 

– En effektiv flyplass med nok kapasitet i Tromsø er et av de viktigste samferdselsprosjektene for hele den nordlige delen av Nord-Norge, ikke bare for Tromsø, kommenterer direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg, Stein Windfeldt.

[annonse]
– For vår bransje er dette store og viktige utbyggingsprosjekter som vil bidra til viktig aktivitet til bygg- og anleggsbransjen i en periode hvor vi trenger det som mest. Det sier direktør i EBA Nord-Norge, Stein Windfeldt. 

– For jobb- og verdiskapingen i Nord-Norge, både nå og i fremtiden, er dette en virkelig gladnyhet, avslutter lederne samstemte.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.