Tobias Lynghaug håper politikerne, omsider, skal gjøre noe med underfinansieringen av ingeniørutdanningene. Foto: Max Emanuelson

"Kan vi håpe at Skogen Lund er tungen på vektskålen som får regjeringen til å endre systemet?"

Skrevet av Tobias Lynghaug
13.02.2018 10:30 - OPPDATERT 13.02.2018 11:43

Ingeniørutdanningene er underfinansiert

Regjeringen har høye ambisjoner for utdanningssektoren og verdiskapning. Det første de må gjøre er å sikre riktig finansiering av de ulike utdanningsløpene.

NITO Studentene (studentorganisasjon for master- og bachelorstudenter innen ingeniør- og teknologifag, red.anm.) har i årevis arbeidet for riktigere finansiering av ingeniørutdanningene. I all hovedsak har vi møtt politikere som er enige med oss. Det er hyggelig, men det er frustrerende at de ikke gjør noe med saken.

I forrige uke ble det arrangert et toppmøte om forskning og høyere utdanning. Statsminister Erna Solberg og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø sa at forskning og høyere utdanning er nøkkelen til å lykkes med ambisjonen om at Norge skal bli et av de mest nyskapende landene i Europa de neste ti årene.

Jeg regner med det er et tydelig signal om at man endelig skal gjøre noe med underfinansieringen av ingeniørutdanningene. Men vi har fått slike signaler før, så jeg er jammen ikke sikker.

Solbergs gode venner i NHO er enige med oss. Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO, gir en svært presis framstilling av situasjonen i et innlegg i Rana No den 8. februar. Kan vi håpe på at Skogen Lund er tungen på vektskålen som får regjeringen til å endre finansieringssystemet?

Tobias Lynghaug

Leder NITO Studentene

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.