Kasper Ågheim Kalkenberg tok gull på dagens fellesstart og sørget for at Bama Liatoppen skiskytterfestival har blitt en elleville medaljefest for Skonseng ULs løpere. Foto: Espen Kalkenberg

Kasper sikret seg gull med fem centimeters margin!

Skrevet av Roger Marthinsen
07.04.2019 11:46 - OPPDATERT 07.04.2019 17:30

Kasper Ågheim Kalkenberg sikret gullmedalje på fellesstarten i en eventyrlig Bama Liatoppen skiskytterfestival for Skonseng ULs løpere.

Fredag tok Noah Kolåsæter, Rikke Bolstad Kalkenberg og Kasper Ågheim Kalkenberg sølv på mix-stafetten, i 13-16-årsklassen. I går tok Rikke Kalkenberg Bolstad gull på sprinten. Og i dag tok Kasper Ågheim Kalkenberg gull på fellesstarten i 14-årsklassen i Bama Liatoppen skiskytterfestival.

Les også:
Kasper sikret gullet etter en eventyrlig jevn fellesstart, som også startet dramatisk for Ågheim Kalkenberg. På den første runden falt han nemlig ute i løypa, og var sist inn til første skyting, 33 sekunder bak lederen. Men unggutten hadde åpenbart en plan og mistet ikke hodet til tross for fallet. I likhet med Rikke Bolstad Kalkenberg gikk han et nær perfekt skiskytterløp, etter å ha reist seg etter fallet. Kasper leverte to ganger feilfritt på standplass, og skrudde opp farta  utover i løpet.

Etter andre skyting og siste var det helt likt mellom Kasper og Tobias Gigstad-Bergene. Skonseng UL-løperen hadde da ryggen på Skrautvål-løperen ut fra standplass. De to fulgte hverandre tett helt til spurten. Og der hadde Kasper det ekstra giret som skulle til for å sikre gullmedaljen med ett sekunds – fem centimeter på skisko-tuppen – margin!

For Kalkenberg var dagens gull en real revansje etter at han skjøt seg bort på gårdagens sprint og havnet på en – til han å være – skuffende 15. plass.

I 16-årsklassen fulgte Noah Kolåsæter opp en god 17. plass fra sprinten lørdag, med en enda bedre 14. plass på dagens fellesstart. Kolåsæter skjøt én bom i dagens løp, og var 1:06 bak vinneren i mål.

Også Rikke Bolstad Kalkenberg markerte at hun er helt i Norgestoppen i 14-årsklassen. Etter gårdagens gull tok hun i dag en 8. plass på sprinten, 1:03 bak vinneren. I dag var imidlertid ikke skytingen helt på topp Rikke-nivå, med fire bom. Inn til siste skyting lå Rikke på tredjeplass og hadde los på nok en medalje, men så ble det tre bom der og dermed glapp muligheten til å ta tre medaljer av tre mulige.

Bama Liatoppen skiskytterfestival er verdens største skiskytterkonkurranse med 1100-1200 deltakere i alderen 11-16 år. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.