Nordland Teater har ansatt ny teatersjef


Styret ved Nordland Teater har enstemmig vedtatt å ansette Ketil Kolstad (48) som neste teatersjef etter Birgitte Strid.

Teatret fikk 14 gode søkere til stillingen innen søknadsfristen 15.august i år, skriver Nordland Teater i en pressemelding.

Ketil Kolstad (48 år) er utdannet skuespiller og forfatter, og har i tillegg fag innen ledelse.

Han har vært teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater (nå Turneteateret i Trøndelag). I hans periode ble aktiviteten mer enn tredobla og publikumstallet nesten femdobla. Han var sterkt delaktig i at Nord-Trøndelag Teater fikk regionteaterstatus samt fikk gjennomført bygging av nytt teaterhus på Verdal.

Kolstad har også vært daglig leder av ASSITEJ Norge (internasjonal organisasjon som jobber med scenekunst for barn og unge), samt generalsekretær for Norges Bygdeungdomslag mm.

Nå er han selvstendig næringsdrivende i sitt eget foretak Kolstad Tekst / Landstryker, der han er produsent for friteater og frilans skuespiller, instruktør, dramatiker og dramaturg.

Styreleder Magne Pettersen Gleinar uttrykker stor tilfredshet ved å ha knyttet til seg en så kompetent person som Ketil Kolstad til teatret.

– Jeg ser fram til at teatret skal nyte godt av hans relevante erfaring innen teaterledelse og teaterproduksjoner, samt hans scenekunstfaglige kompetanse og kunstfaglige forståelse, sier Gleinar. Han har overbevist oss om sine gode lederegenskaper, og at han er den riktige til å lede teatret inn i en spennende og utfordrende framtid, sier han.

Ketil Kolstad tiltrer stillingen 1.januar 2025 i ett åremål på fire år.

Samtidig går Birgitte Strid av som teatersjef, etter et 12 år langt åremål. Strid har i sin tid sørget for et betydelig kunstnerisk løft for teatret. Teatret har i hennes åremål oppnådd flere Heddapriser og -nominasjoner, og nå nylig Norsk Publikumsutvikling sin «Fornyerpris» i produksjonen Torn & Rose i Eventyrland, sammen med Teater Vestland. Hun har bydd på seg selv, knyttet til seg personell og samarbeidet med en rekke institusjoner, både innenlandske og utenlandske frie grupper, som har gitt teatret og vårt publikum mange strålende opplevelser, skriver Nordand Teater.

****

 ****