Foto: Rana Filmklubb

Kjærlighetshistorie under Mo i Rana Pride

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
03.09.2019 06:00

Det blir alle regnbuens farger på Kulturhuset Mo, når Rana filmklubb sammen med Mo i Rana Pride viser filmen Kjærlighet på pinne.

4. september viser Rana filmklubb filmen Kjærlighet på Pinne på Kulturhuset Mo. Dette er filmklubbens første visning for semesteret, og er en del av Mo i Rana Pride sitt offisielle program, skriver styremedlem i Rana filmklubb, Oda Skarstad i en pressemelding. 

Til filmvisningen kommer det storfint besøk, da filmens regissør kommer for å presentere filmen. Kjærlighet på pinne er spilt inn på Herøy i 2008 og hadde premiere på Herøydagan i 2009.

– Filmen handler om to gutter på 18 år som er bestevenner, men som finner ut at de er forelsket i hverandre. Eske er litt mer usikker enn Jonas i begynnelsen, men forholdet utvikler seg snart til et hemmelig kjæresteforhold, inntil den ene guttens lillebror tar dem på fersken, forteller Kristine Kleven, som er filmens regissør.

Kleven forklarer at historien bygger på en novelle skrevet av Ane Djuvan Winnje, som var blant vinnerne av «Skrivetalenter», en skrivekonkurranse for ungdom under 22. Novellen het «Swamp», og ble publisert i novellesamlingen Karneval, uttgitt i 1995.

– Historien i novellen utspiller seg i en bygård i Oslo, men da vi skulle lage denne på ungdomsklubben på Herøy måtte jeg tilpasse den til landlige omgivelser. Så ungdommene bor i hus, ikke blokk, de tar ferge, ikke trikk, og så videre. Vi har også med flere karakterer enn i novellen. Flere ønsket en liten rolle, og det var jo bare fint at mange av ungdomsklubbens medlemmer fikk eierskap til filmen. Novellen slutter også veldig brått, så jeg skrev historien litt lenger enn den, forklarer Kleven.

– Da filmen kom i 2009 ble både hovedrolleinnehaverne og jeg ble invitert rundt omkring for å vise og snakke om filmen. Vi var blant annet på Skeive dager i Oslo, Trondheim og Kristiansand. Vi ble intervjuet på TV2 nyhetene, Waschera og Sveip. Vi har også vært på flere ungdoms- og videregående skoler og vist og snakket om filmen. Nå er det 10 år siden premieren og da er det ekstra stas at den får vise seg igjen på
Mo i Rana Pride, sier Kleven, som gleder seg til å få presentere filmen på Kulturhuset Mo.

– Dette er høstsemesterets første filmklubbfilm, og vi håper at alle gamle og mange nye medlemmer kommer til denne gratis-visningen. Dersom man har lyst til å sjekke ut filmklubben, er dette en ypperlig anledning, sier Siri K. Gaski i styret i Rana filmklubb som forteller ar Kulturhusets dører åpner kl. 18:00, og før filmstart kl. 18:30 vil det være en introduksjon ved regissør Kristine Kleven.

Filmklubben håper også at Kleven blir tilgjengelig litt etter filmvisningen, dersom noen har spørsmål, skriver filmklubbens Skarstad.

– Vi i filmklubben syns uansett alltid det er hyggelig å slå av en prat om filmen etter visning, og gleder oss stort til å komme i gang med et spennende nytt filmsemester, avslutter hun. 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.