Foto: Andre Kalkenberg

Kjempe-opptur for Emilie

Skrevet av Roger Marthinsen
13.03.2020 16:45 - OPPDATERT 13.03.2020 17:18

Emilie Kalkenberg la inn en svært god søknad om å få beholde plassen på elitelandslaget.

Emilie Ågheim Kalkenberg leverte en råsterk sprint, i sitt verdenscup-comeback i Finland i ettermiddag, er 22-åringen endte på en 26. plass. I morgendagens jaktstart starter hun 1:31.2 bak dagens vinner, Denise Herrmann.

26. plassen er sesongbeste for 22-åringen, som har slitt nesten hele sesongen med sykdom.

Det som gjør dagens prestasjon imponerende, er det faktum Emilie har fått konkurrert lite i vinter, og har innrømmet at hun har vært langt nede etter at hun gikk glipp av flere verdenscup-runder og ikke minst VM.

Når Kalkenberg dermed fikk sjansen i det som blir sesongens siste verdenscup-runde (Holmenkollen er avlyst), så kom billetten med et visst press på å vise seg frem, med tanke på uttaket av neste sesongs elitelandslag. Og der viste altså Kalkenberg i dag en styrke som imponerte blant andre NRKs skiskytter-ekspert Ola Lunde.

(Saken fortsetter under bildet)

Emilie Ågheim Kalkenberg leverte sesongbeste både i løypa og på standplass i sitt comeback i verdenscupen.

– En skikkelig opptur for Emilie! rapporterte Lunde, etter å ha sett Kalkenberg gå sterkt i sporet og også skyte nesten helt feilfritt.

Kun et litt for hastig avtrekk på det aller siste stående-skuddet gikk ikke inn i dag. Det å komme tilbake etter alle problemene, og skyte nesten feilfritt på stående som har vært hennes store, store utfordring, det viser en mental styrke som nok landslagsledelsen noterer seg.

Dagens 26. plass sikret Emilie sesongens 15 første verdenscup-poeng. Plasseringen er hennes nest beste individuelle plassering i verdenscupen, etter 20. plassen på sprinten i Canmore, i 2018-2019-sesongen. 

[annonse]
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.