Gustav Nyborg vil vite hvilken rapport Kjersti Toppe (t.v.) mener ressursgruppa har "feilbrukt". Her Toppe sammen med Siv Mossleth. Foto: Pål Leknes Hanssen

Kjersti Toppe, sykehus og rapport som «ikke skal brukes»

Skrevet av Gustav Arne Nyborg
11.01.2019 06:30 - OPPDATERT 11.01.2019 07:51

Rana No har en artikkel den 10. januar der stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp)  siteres på følgende om ressursgruppa for Helgelandssukehuset sin konklusjon:  

«– Jeg har lest rapporten og er veldig skuffet. Ressursgruppa har basert hele sin konklusjon på en rapport som Stortinget har sagt ikke skal brukes». Sitat slutt.

For leserne av Rana No og for befolkningen generelt på Helgeland, vil det være opplysende om Rana No kan bidra til:

1) Hvilken rapport er det Toppe viser til som ressursgruppa i følge Toppe har basert sin konklusjon på? Hva inneholder helt konkret denne rapporten?

2) Toppe sier at «Stortinget har sagt» at rapporten ressursgruppa har basert sin konklusjon på «ikke skal brukes». Er det enkeltrepresentanter i Stortinget som «har sagt» i debatter i Stortinget at rapporten ikke bør brukes? Eller foreligger det et flertallsvedtak i Stortinget hvor det står at rapporten ikke «skal brukes» - i så fall er spørsmålet hvem som ikke «skal bruke» rapporten?

Når Rana No har sagt A gjennom artikkelen den 10. januar om Toppes besøk på Helgeland, forventer jeg at Rana No sørger for at også B sies, og innhenter opplysninger om  hvilken dokumentasjon Toppe har å vise til for hva, hvordan og når et stortingsflertall  i et stortingsvedtak har ment at noe om bruken av rapporten.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.