Helgelandssykehuset avdeling Sandnessjøen. Foto: Helgelandssykehuset

– Denne løsningen blir den minst egoistiske sant den som gagner beboerne på Helgeland best

Skrevet av Carl Andreas Hope Rydsaa
08.09.2019 18:00 - OPPDATERT 08.09.2019 19:30

Hemnes Samfunnsdemokratiske Folkeparti mener at Helgeland er best tjent med et sykehus i Sandnessjøen eller i Leirfjord med fullt akuttberedskap, og et tilsvarende sykehus i Mo i Rana.

Mosjøen vil da ende opp med et distrikts-medisinsk sykehus og i tillegg få et psykiatrisk senter istedenfor å sende pasienter over fjellet til Bodø. Så fremst Sandnessjøen kan gå for denne løsningen støtter vi ikke et stort felles sykehus i og rundt Bjerka området slik som de sittende partiene i Hemnes kommunestyre gjør.

Begrunnelsen vår er enkel verken geografien, avstandene samt været på Helgeland er egnet for kun et sykehus når menneskeliv står i fare.

Hva gjør kystfolket om Toventunnelen eller Korgfjelltunnelen er stengt pga. Brann, bilulykke eller rett og slett dårlig vær samt tunnelutbedringer?

Hemnes Samfunnsdemokratiske Folkeparti er fast bestemt på at denne løsningen blir den minst egoistiske sant den som gagner beboerne på Helgeland best.

HSF tror det er svært viktig nå fremover at Alstahaug og Leirfjord kommune samler seg rundt dette alternativet og er svært tydelig på at man skrinlegger sykehusplasseringen i Vefsn kommune en gang for alle.

 

Carl Andreas Hope Rydsaa
Hemnes Samfunndemokratiske Folkeparti

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.