Tilskuere på gårdagens serieåpning på Sagbakken måtte skrive seg inn i "manntallet" med navn og telefonnummer. Nå kan slik registrering gjøres også digitalt, til alle kamper i Rana. Foto: Roger Marthinsen

Lagspill om korona-tiltak på stadion

Skrevet av Roger Marthinsen
13.08.2020 19:30 - OPPDATERT 14.08.2020 06:01

Skal du på fotballkamp, må du registrere deg med navn og nummer. Klubbene i Rana samspiller nå slik at du kan registere deg digitalt, til alle lokale kamper.

Da juniorlagene til Rana FK og Sandnessjøen i går spilte den første seriekampen på Helgeland i 2020, på Sagbakken, måtte alle tilskuere skrive seg opp med navn og telefonnummer, ved ankomst. Denne øvelsen ble i går gjennomført ved at Rana FKs Frode Grønning sørget for at alle som kom til Sagbakken stadion noterte navn og nummer i ei papirblokk – samt vasket hendene med antibac. 

Rana FKs Frode Grønning var utstyrt med både blokk, penn og antibac, under gårdagens juniorkamp på Sagbakken. Foto: Roger Marthinsen

Korona-pandemien medfører at arrangører av blant annet fotball-kamper er pålagt å føre navnelister med alle som er tilstede, enten det er snakk om utøvere, støtteapparat eller tilskuere. Registrering av publikum og besøkende på fotballkamper er et av tiltakene for å skape trygge arrangement innen barne- og ungdomsfotballen, og registreringen skal gjøre det enklere å spore eventuell smitte.

Nå kan imidlertid publikum registrere seg digitalt, før man drar på fotballkamp i Rana-regionen. Ved å gå inn på Bossmo & Ytterens nettside, kan du registrere deg i et skjema. Der skriver du inn mnavn,. telefonnummer, stadion-navn, hvilken kamp du skal på, samt kampdato. 

Opplysningene vil kun bli brukt dersom det skulle oppstå en smittesituasjon som kan knyttes til kampen du er på.

Alle klubbene i Rana samarbeider om denne digitale løsningen for registrering av deltakere på kamper. Det er per i dag åpnet for både trening og seriespill for alle aldersbestemte nivåer, til og med junior.

--------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.