Foto: Sverre Hjørnevik

Klar er Trænafestivalens nye partner

Skrevet av Hedda Hiller
02.05.2019 12:52 - OPPDATERT 02.05.2019 17:02

– Det vil også merkes i programmet at Trænafestivalen tar nye grep for å bidra til at hav og miljø blir satt høyt på agendaen.

Trænafestivalen arrangeres for 16. gang i sommer. Aldri før har det vært mer fokus på miljø, bærekraft og det å etterlate positive avtrykk i verden. Det gjelder også i festival-Norge. Trænafestivalen er derfor glade for få Klar med på laget for å gjøre festivalen enda renere. 

– Vi liker Træna og Trænafestivalen, og vi ønsker å være med å bidra til rent hav, en
renere festival og en grønnere hverdag. Det blir tydelig hva miljøet betyr i et
øysamfunn som Træna, som ligger langt ut i havgapet, sier Nora Thommessen fra Klar.

– Hele Trænafestivalen arrangeres i ekstremt vakker natur, men også sårbar natur. Det betyr at vi har et ansvar. Som festivalarrangører vil vi bli enda mer miljøvennlige og vi vil at publikum også er med på den reisen og bidrar med sitt. Derfor er vi stolte av å få en nasjonal partner som sammen med oss skaper bevissthet omkring det å leve et grønnere liv, ikke bare noen dager under Trænafestivalen, men hele året. Det er en milepæl for Trænafestivalen å ha på plass et samarbeid med en så stor og miljøbevisst
aktør som Klar, sier festivalsjef Jim B. Marthinussen.

Klar kom til Træna første gang høsten 2017. Da for å teste hele sin nye produktportefølje for å få ærlige tilbakemeldinger. Hele øykommunen med 450 innbyggere fikk muligheten til å teste produktene og gi sine meninger. Siden den gang har Klar sett Træna som sitt andre hjem og har til og med tapetsert Træna på
veggen på hovedkontoret sitt i Oslo.

– Alle renholdsprodukter i hele festivalproduksjonen blir byttet ut med Klar sine produkter. Alle restauranter, overnattingssteder og private hjem blir også tilbudt å bruke personlig pleie- og renholdsprodukter fra Klar. Vi gleder oss til å komme tilbake til øya å møte havfolket igjen! sier Nora Thommessen.

– Trænafestivalen skal i år rette enda mer fokus mot rent hav og miljø. Vi vil sammen markere havets betydning for Norge og for verden. Det vil også merkes i programmet at Trænafestivalen tar nye grep for å bidra til at hav og miljø blir satt høyt på agendaen. Og vi håper og tror at publikum er klar til å ta vare på det aller viktigste vi har: naturen! sier Jim B. Marthinussen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.