Lisa-Marie Karlseng Utland åpnet VM med å score sitt første mesterskapsmål og sitt 15. landslagsmål totalt. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Klar for kvartfinale i VM

Skrevet av Roger Marthinsen
23.06.2019 00:05

Lisa-Marie Karlseng Utland ble sentral da Norge gikk videre til kvartfinalen i VM.

Norge er klar for VMs kvartfinale, etter å ha slått ut Australia på straffekonk i åttendedelsfinalen.

Lisa-Marie Karlseng Utland startet på benken, men kom inn da det gjensto et knapt kvarter. Og selv om Utland ikke om på scoringslista, ble hun på sentral. Da Gruben-jenta kom inn sto det 1-0 til Norge. Australia utlignet like etter på en corner, og kampen gikk til ekstraomganger. Og da, i første ekstraomgang var det Utland som gikk i bakken i en løpsduell med Alanna Kennedy. Sistnevnte fikk direkte rødt kort – og etter dette var det kun Norge.

For de siste minuttene var Australia på hælene og Norge trykket på. Australias keeper Lydia Williams, som hadde stått glitrende mesteparten av kampen, virket smårystet etter et sammenstøt med Lisa-Marie Karlseng Utland syv minutter ut i første ekstraomgang. Og da kampen gikk til straffe hadde Norge momentum, mens Australia og Williams virket fullstendig sluttkjørte. 

I kvartfinalen møter Norge enten England eller Kamerun. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.