Tirsdag skal Ranahallen igjen fylles med elever, under Karrieredagen. Her fra fjorårets karrieredag, der over 50 bedrifter deltok. Foto: Silje-Tamara Rojas

Klart for rekordstor karrieredag

Skrevet av Roger Marthinsen
20.01.2020 06:00

Skal fylle Ranahallen med 250 personer fra 65 bedrifter, 2.000 elever, studenter, lærere, rådgivere og foreldre.

I morgen, tirsdag 21. januar er det klart for den niende utgaven av Karrieredagen. Og prosjektleder Caroline Moen Eide hos Kunnskapsparken Helgeland, melder om rekordmange utstillere, som skal informere og inspirere elever fra ungdomsskoler i Rana, Hemnes, Nesna, Lurøy, Rødøy, Træna, elever fra Polarsirkelen VGS og KVN Nesna, studenter fra Campus Helgeland, lærere, rådgivere og foreldre. I alt venter man rundt 2000 besøkende. 

– Totalt kommer rundt 250 personer fra 65 ulike bedrifter, virksomheter, organisasjoner og utdanningsinstitusjoner til å stå på stand i løpet av dagen. Formålet er å vise frem mangfoldet av jobb- og karrieremuligheter som finnes i regionen, og hvilke utdanningstilbud det er mulig å velge etter endt videregående opplæring, sier Eide, som oppfordrer alle interesserte til å ta turen innom Ranahallen, for å bli bedre kjent med mangfoldet av muligheter.

– En spesiell oppfordring til foreldre til ungdommer som står ovenfor viktige valg for fremtiden. De har en sentral rolle som både rollemodell og rådgiver når disse valgene skal tas, sier Caroline Moen Eide.  

Tale Maria Krohn Engvik, mest kjent som «Helsesista», skal være  hovedforedragsholder under Karrieredagen, med foredraget «Våg å være». Tale Maria Krohn Engvik sluttet som helsesøster på fire videregående skoler, for å kunne fortsette den frivillige jobben som helsesøster på Snapchat. Hun opplevde at det var lettere å nå ut til og kommunisere med ungdom på denne måten, og har i dag 150.000 følgere på Snapchat, der hun deler «stories» om følelser, kropp og psykisk helse, i en fungerende miks av seriøs kunnskap, kreativ galskap, humor og kjærlighet. Et av «Helsesistas» mål er å knuse tabuer.

I tillegg til "Helsasista" skal Elkem Ranas Tony Nerleirmo og Irina Øhrbom dele sine erfaringer knyttet til utdanningsvalg. De kommer også til å dele litt fra sin arbeidshverdag som fagarbeider og ingeniør.

– I tillegg blir det et foredrag som retter fokus mot lokale studiemuligheter og studentmiljø ved Campus Helgeland i regi av Silje Bjellånes fra Nord universitet, Martine Mikkelsen fra StudentiNord og Lars Skulstad Dale som er student, sier prosjektleder Caroline Moen Eide.

----------

Karrieredagen

Et samarbeidsprosjekt mellom Polarsirkelen VGS., Helgeland Sparebank, NAV Økonomi stønad, NAV Servicesenter, NAV Rana, Nord universitet, Mo industripark AS, Celsa Armeringsstål AS, AkerBP, Karrieresenteret, Momek Group, Opplæringskontoret Nord-Helgeland, Helgeland Kraft, Rana Gruber, Statkraft, Ferroglobe, Helgeland Betong, Elkem Rana, Lurøy kommune, Rana kommune, Equinor, Ranaregionen Næringsforening og Kunnskapsparken Helgeland.

-----

[annonse]
Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.