GLOBALT ENGASJEMENT: Kommende fredag skal ungdom i Rana og resten verden til skolestreik for klimaet. Det synes lederen for Rana FpU er noe tøv. Her fra en klimastreik i Berlin i januar i år. Foto: Leonhard Lenz

–⁠ Klimastreik –⁠ ikke annet enn en unnskyldning for å skulke skolen


Vi i Rana Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) ser at ungdom i landet deltar i Klimastreiken. Streiken er en protest mot politikernes arbeid når det gjelder å åpne nye oljefelt og bygge nye flyplasser i landet og lignende.

Det er veldig bra at ungdommen engasjerer seg men vi i Rana FpU mener dette er helt feil måte å håndtere problemet på. 

I dag er ikke klimastreiken en gyldig grunn til å ikke møte opp på skolen, og elever vil få ugyldig fravær. Dette mener vi i Rana FpU er helt på sin plass.

Noe vi lurer på er om disse ungdommene i det hele tatt er så miljøvennlige som de skal ha det til. I så fall er det flere ting vi gleder oss til å se av disse flotte ungdommene. Fra og med det øyeblikket dere går inn i denne streiken trenger dere vel ikke at noen kjører dere til og fra trening, skole eller venner? Det forventes faktisk at dere skal bruke sykkelen eller beina, uansett om solen skinner eller det tordner ute, og regnet pisker mot deres ansikt. I så fall kan dere jo bare ta buss.

Leder i Rana FpU, Mads Sivertsen.  
Burger, brus og lørdagsgodteriet skal byttes ut med springvann og brokkoli. Kjøtt er en stor belastning for miljøet og skal ikke lenger på matbordet, dermed forventer vi å se at alle disse ungdommene kun spiser vegansk mat.

Innkjøp av klær, sminke og lignende må dere bare klare dere uten, dette er en stor belastning for klima og dette vil jo ikke dagens ungdom være med på.

Sydenferien kuttes ut, heller ingen bilferie med campingvogn til Sverige. Fra nå blir det telttur i fjell og mark eller hjemmeværende ferie.

Mobilene deres kan ikke lenger byttes hvert år, den skal ihvertfall beholdes 5 år før en ny kjøpes.

Dere kan kun dusje en gang i uken, men bare i et par minutter.

Dette blir enkelt for Rana-ungdommen, ikke sant? 

Ungdommen må bare streike, man da forventes det også at klimahysteriet dere viser akkurat denne dagen holdes ved like resten av deres liv. Ikke bare kaster dere bort en skoledag, dere spytter også på de mange millionene av skattebetalernes penger som brukes hver dag på at vi skal kunne ha en skole å gå på i det hele tatt. 

Mange mener at løsningen er å stenge oljekranen, stoppe bygging av nye flyplasser og redusere antall bilister. Vi mener dette er en trangsynt måte å se på klimakrisen. Slik tankegang vil kun bidra til å svekke Norges velferdsstat.

Rana FpU mener at klimakrisen framstilles på helt feil måte. Å påstå at Norge er en trussel mot kloden er helt absurd. Fokuset burde heller rettes mot større nasjoner hvor blant annet kullkraft blir brukt aktivt. Mange tror at om Norge stenger oljekranene vil klimakrisen reduseres. Dette er helt feil og vil kun forverre problemet. Olje er en mye renere energiform enn blant annet kull, Norges olje og petroleumsnæring er den reneste i verden.

Dersom Norge skulle fase ut oljen resulterer dette kun i at andre oljenasjoner som for eksempel Saudi Arabia selger mer olje, og deres olje er mer klimafiendtlig en den Norge produserer. Store kullnasjoner sier de er helt avhengig av norsk olje for å kunne redusere sin bruk av kullkraft. Derfor vil blant annet politikken som Miljøpartiet de grønne og Grønn Ungdom fører bidra til å svekke Norge som nasjon, og bidra til en mindre klimavennlig verden.

 

 
 

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.