Ståle Krokstrand, styreleder i Rana Fk, bekrefter at fem klubber nå går inn med penger, for å få Sagbakken stadion spilleklar gjennom vinteren. Foto: Roger Marthinsen

Klubbene går inn med 50.000 for å få Sagbakken spilleklar

Skrevet av Roger Marthinsen
31.12.2019 12:25 - OPPDATERT 31.12.2019 15:01

– Behovet er langt større enn kapasiteten, sier Rana FK-leder Ståle Krokstrand.

Etter at kommunestyret vedtok et budsjett som ikke åpner for å gjøre Sagbakken spilleklar før i april, har både næringsaktørene Rana Gruber og Helgeland Kraft og klubbene Selfors UL, Bossmo & Ytteren IL, Åga IL, Gruben IL og Rana FK, lagt penger i potten til et spleiselag.

Klubbene stiller med 10.000 kroner hver, mens Rana Gruber og Helgeland Kraft har lagt 20.000 kroner i potten. Målet er å få kommunen til å gjøre banen spilleklar så tidlig som mulig i januar.

Bakgrunnen for at man jobber for å få Sagbakken åpnet, er at den nye fotballhallen ikke har kapasitet til å ta unna etterspørselen etter treningstid i kjernetid. Eksempelvis er det lag som per nå står med én treningstime per uke, på 1/6 bane. 

– Etter at treningstidene i hallen ble kunngjort ser vi at behovet er langt større enn kapasiteten her. Både for barn og ungdom og toppfotballen synes det helt nødvendig å få en arena til, sier styreleder i Rana FK, Ståle Krokstrand.

Krokstrand håper nå at flere aktører innen næringslivet og også politikerne nå imøtekommer klubbenes med å bidra, slik at man kan sette i gang aktivitet også på Sagbakken, så snart som mulig.

– Flest mulig, lengst mulig, best mulig. Det er helsefremmende idealer, sier Krokstrand. 

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.