Foto: Roger Marthinsen

Knallsuksess for sommerbåtene

Skrevet av Roger Marthinsen
05.09.2019 13:00 - OPPDATERT 05.09.2019 15:01

– Et flott eksempel på at fylkeskommunen kan skape gode forutsetninger for reiselivsnæringen, sier Lovund Hotells Sivert Olaisen.

De nye sommerrutene i Nordland har hatt 15.000 reisende og bidratt til økt aktivitet og styrking av reiselivsbedriftene på Nordlandskysten. 

De tre nye sommerruter som ble introdusert i år, i tillegg til den daglige helårsruta i Nordlandsekspressen, var Sandnessjøen-Myken, Myken-Bodø og Bodø-Skutvik.

Sandnessjøen – Myken har hatt ca. 5000 passasjerer, Myken  - Bodø omlag 4000 passasjerer og Bodø – Skutvik omlag 6000 passasjerer.

Samtidig har det også vært mye folk på de ordinære helårsavgangene i Nordlandsekspressen. Rutene korresponderte for gjennomgående reiser, og det nye tilbudet ble utviklet og markedsført sammen med reiselivsnæringen. 

Foreløpige tall fra noen av reiselivsbedriftene langs leia viser økt aktivitet og innehaverne ser en klar sammenheng med de nye hurtigbåttilbudene.

– Sommerruta er et flott eksempel på at fylkeskommunen kan skape gode forutsetninger for reiselivsnæringen, samtidig som det kommer lokalbefolkningen til gode, sier Sivert Olaisen ved Lovund Hotell, som kan vise til en økning på 17,5 prosent i antall overnattingsdøgn i sommer.

Støtt Brygge har økt sin omsetning med hele 50 prosent siden i fjor, og innehaver Eva Ann Andersen er ikke i tvil om at sommerruta har vært et viktig bidrag til veksten. Blant annet har mange dagsturister og grupper kommet til Støtt Brygge med den nye ruta.

På Myken har sommerbåten vært dagens «happening» med båtankomst samtidig både fra Bodø og Sandnessjøen og mydring på kaia. Bruket Bord og Bar på Myken har hatt 50 prosent økning i antall middagsgjester i år. Overnattingskapasiteten på Myken ble bygget ut kraftig inn mot årets sesong, på grunn av det nye sommerbåttilbudet. Med mange kulturelle aktiviteter, økt tilgjengelighet og økt kapasitet har reiselivsnæringen på Myken hatt en god sesong.

Bolga Brygge har gjort mye for å tilrettelegge for flere «øyhoppere». Daglig leder ved Bolga Brygge Helén Lindquist er godt fornøyd med sesongen og har mange planer for neste år. 

[annonse]
– På Bolga og Bolga Brygge har vi hatt betydelig flere dagsbesøkende i sommer, blant annet som følge av sommerhurtigbåten. For å ta imot disse på beste måte, har Bolga Brygge ansatt en ungdomsvert som har møtt gjestene på kaia og informert dem om Bolga og hva en kan gjøre på øya. Vi har satt sammen aktiviteter som kan gjennomføres i de 3 timene gjestena hadde på Bolga. Neste år blir det enda mer, sier Lidquist.

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll er meget fornøyd med effekten av sommerrutene.

– Dette har bidratt til økt aktivitet og styrking av reiselivsbedriftene på Nordlandskysten, og suksessen med sommerrutene blir garantert gjentatt neste år, sier fylkesrådslederen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.