Oda Elise Halland scoret B&Ys mål i kveldens 1-2-tap for Grand Bodø. Foto: Roger Marthinsen

Knepen cup-exit for Bossmo & Ytteren

Skrevet av Roger Marthinsen
14.06.2019 21:28 - OPPDATERT 14.06.2019 21:52

Bossmo & Ytteren røk ut for Grand Bodø i junior-cupen – men var tidvis fullt på høyde med Bodø-laget.

Bossmo & Ytteren er ute av junior-cupen for damer, etter tap 1-2 for Grand Bodø i kveldens andrerundekamp.

Men det kunne fort gått annerledes, for B&Y hadde sine muligheter til utligning utover i andre omgang. 

– Vi hadde et par meget store sjanser til utligning, som vi misbrukte, sier assistenttrener Trond Waage.

Det var hjemmelaget som tok ledelsen på Aspmyra kunstgress etter et kvarters spill, ved Leonora Elida Kristiansen. Tre minutter etter sidebyttet meldte B&Y seg på for fullt, da Oda Elise Halland kvitterte. Men hjemmelagets Leonora Elida Kristiansen var ikke ferdig for kvelden, og etter 57 minutter satte hun inn det som ble seiersmålet, og sikret dermed Grand Bodø en plass i 3. runde i cupen.

– Grand Bodø var best i første. Da fikk vi ikke helt tak i midtbanen. I tillegg ble vi stående litt høgt, slik at Grand kunne spille seg gjennom midtbaneleddet. Det førte til at de kunne score på en overgang, sier trener Roger Mathisen.

– Etterhvert fikk vi justert presshøyden, og selv om Grand Bodø da hadde mye ball klarte de ikke å skape noe særlig. Vi fikk et par god brudd og var nær ved å score et par ganger ved Agnete Fagerli Jenssen.

I andre omgang startet B&Y best. Utligningen kom etter et fint angrep langs venstre side, der ballen til slutt havnet hos Oda Halland, som scoret sikkert.

– Kampen åpnet seg da opp, og Grand Bodø scoret på en godt slått corner. Etter dette hadde vi en i ball i tverrligger og et skudd over på blankt mål, mens Grand Bodø hadde et stangskudd. Vi prøvde oss på en sluttspurt, men klarte aldri å utligne, oppsummerer trener Mathisen. 

For B&Y var dette første gang i klubbens historie, at laget når en 2. rundekamp i NM. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.