Åpner E6 – men om noen timer blir det kolonne igjen, for å fikse en påkjørt bom!

Skrevet av Roger Marthinsen
06.02.2020 07:56 - OPPDATERT 06.02.2020 08:46

Fortsatt uvær i fjellet. Og i morgen skal det bli høljeregn.

Etter halvannen time med kolonnekjøring i morges, melder Vegtrafikksentralen Nord at E6 Saltfjellet åpner for fri ferdsel. Dette melder sentralen klokken 08:38. 

Om noen timer – rundt klokken 11:00 – vil det igjen bli innført kolonnekjøring. Dette i forbindelse med reparasjon av en påkjørt bom.

Værmeldingen for Saltfjellet forteller om stiv kuling, som skal minke utover dagen. I morgen fredag kan det imidlertid bli vanskelige kjøreforhold igjen, både på Saltfjellet og i lavere strøk:

På Saltfjellet melder Yr det for i morgen formiddag liten kuling, som skal øke til stiv kuling utover ettermiddagen. På ettermiddagen og kvelden skal temperaturen stige til plussgrader og det vil komme nedbør som sludd og regn.  

I lavere strøk er det ikke ventet så mye vind, men i morgen kommer et væromslag både i innlandet og på kysten av Nord-Helgeland som skal gi mye regn fredag ettermiddag og kveld.

Med det snømengdene som har kommet i det siste, og et raskt omslag fra kulde til plussgrader, kan man nok forberede seg på vanskelige kjøreforhold og snøskredfare  ved inngangen til helga. 

I dag er det forøvrig Troms og Finnmark som har de verste kjøreforholdene. Et polart lavtrykk medfører at de fleste vegene i Finnmark er stengt. For Troms bidrar store snømengder til vegstenginger på grunn av skredfare og skred.

– Der vegene er åpne: regn med vanskelige kjøreforhold, melder Vegtrafikksentralen Nord om kjøregforholdene i Troms og Finnmark. 

----------

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.