Foto: Kristian Rødvand

Kommuneoverlege Bergs klare ordre: –⁠ Vaksiner deg!

Nye smittetilfeller i flere kommuner på Nord-Helgeland og smitten øker kraftig i fylket og landet. – Vaksine er det viktigste forbyggende tiltaket, og det er viktig at vi forbereder oss så godt som vi kan.

Covid-19 pandemien vil ingen ende ta, og influensasesongen er rett rundt hjørnet. Rana kommune oppfordrer alle over 65 år til å få satt tredje dose koronavaksine så raskt som mulig, og at alle i risikogruppen for influensa får satt influensavaksine så raskt som mulig.

– Vaksine er det viktigste forbyggende tiltaket, og det er viktig at vi forbereder oss så godt som vi kan. Om du vaksinerer deg reduserer du risikoen for å bli alvorlig syk og å smitte andre, sier kommuneoverlege Frode Berg i en pressemelding.

  • For koronavaksinen skal det være minst fem måneder mellom andre og tredje dose. Influensavaksinering gjøres på fastlegekontorene.
  • Tilhører du risikogruppen for influensa, og enda ikke har vaksinert deg, bør du kontakte ditt fastlegekontor og få satt influensavaksinen så raskt som mulig.
  • Det må gå syv dager mellom koronavaksine og influensavaksine.
– Du kan bestille time digitalt fra kommunens hjemmeside for koronavaksine, på telefon 950-04433, eller ved å møte opp på tidspunkter det tilbys drop-in vaksine. Ved drop-in-timer kan det bli noe ventetid. Av smittevernhensyn må du vente utendørs eller i bilen. Klær etter vær anbefales, sier kommunikasjonssjef Tore Bratt.

Informasjon om timebestilling, vaksinasjonsdager og drop-in for koronavaksinasjon finner du på Rana kommune sine hjemmesider

Myndighetene og helsesektoren har nå ekstra oppmerksomhet mot omikron-varianten av korona, der det i dag er bekreftet to tilfeller av omikronvarianten i Øygarden kommune. De to personene som er smittet har vært på reise i Sør-Afrika, og dette er de første tilfellene av omikron-smitte som er bekreftet i Norge. Samtidig øker smittetallene kraftig for korona-tilfeller med de mer velkjente variantene av viruset. I Norge ble det i går registrert 4.045 smittetilfeller. Dette er trolig en reell smitterekord, ettersom døgnrekorden som ble satt onsdag forrige uke, med 4.575 tilfeller, kan ha skyldtes at det var mange tilfeller fra dagen før som ikke var blitt registrert før onsdag.

I Nordland ble det i går registrert 106 smittetilfeller, fordelt på 17 kommuner. Tre av disse kommunene er på Nord-Helgeland; Rana med fire, Hemnes med tre og Nesna med ett nytt koronatilfelle.

Om de tre korona-tilfellene i Hemnes sier Randi Erlandsen, prosessleder omstilling, at det dreier seg om kjente tilfeller.

– Vi har kontroll på smitteutviklingen. Det er ikke iverksatt spesielle tiltak og vi forholder oss til nasjonale krav og anbefalinger, sier Erlandsen til Rana No.

 

[annonse]
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.