I formiddag ankom kongefamilien Bodø. Foto: Kristin Thrane

Kongefamilien på ferietur i nord

Kongefamilien har de siste dagene vært på tur med kongeskipet i nord. Nå er Norge på vei mot sør og Helgeland.

Tidligere i sommer rådet kong Harald nordmenn til å ta hele landet i bruk i sommer, og han kunne røpe at de skulle ut på ferietur med kongeskipet. Og nå er kongefamilien selv på ferietur i nord i fedrelandet. I forrige uke lå kongeskipet Norge i Tromsø i flere dager, og både kongefamilien og kronprinsfamilien ble observert da de gikk om bord på skipet, ifølge Nordlys. Prinsesse Märthas Louises døtre Leah Isadora og Maud Angelica har også vært med på tur.

Lørdag ankret kongeskipet opp utenfor Hopen, etter å ha seilt fra Tromsø, via Andøya, Sortland og gjennom Raftsundet. Søndag kunne NTB observere skipet utenfor øya Årstein i Vågan i Lofoten; et meget "Instagram-vennlig" sted med sine hvite strender ut mot havgapet.

Denne uka har kongeskipet seilt videre sørover, og i formiddag la skipet til kai i Bodø. Der har flere av de kongelige tatt turen i land i dag.

Kursen KS Norge er på nå, tyder på at den videre ferden vil gå mot sør. Hvorvidt det er planlagt stans på Helgeland er ikke kjent. 

Både i fjor sommer og sommeren 2018 var kongefamilien på tur i Nordland med kongeskipet. I 2018 ble det smådramatisk, da Kongeskipet Norge tok del i en redningsaksjon i Aldersundet:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.